Tirol, Arzl Im Pitztal met Almabtrieb 6-daagse

Al wie houdt van Tiroolse ‘gemütlichkeit’, Tiroolse muziek en tradities vindt op deze reis zijn gading. In Jersens een klein dorp in het Pitztal volop genietend van de mooie natuur en de zuivere lucht beleven wij een Almabtrieb. De terugkeer van de koeien uit de bergweiden naar hun stal is een echt volksfeest. Met de kabelbaan stijgen we tot een hoogte van 3440 meter om er volop te genieten van een enig landschap.

 

Dag 1

Via de Ardennen en het Groothertogdom Luxemburg rijden we langs Straatburg naar Bazel. Wij doorkruisen Zwitserland en komen in Feldkirch Oostenrijk binnen. Na 900 kilometer en de Arlbergtunnel bereiken wij onze verblijfplaats.

 

Dag 2

Tegen rond 11 uur rijden wij naar het nabije Jersens, in afwachting dat de koeien hun intrede naar beneden doen, is er boerenmarkt met een muzikale omlijsting en demonstraties van oude ambachten. In het Dennenmuseum ontdekken wij o.a. de weldaden van de dennenappel. De optocht van de versierde koeien en schapen begeleid door de fiere veeboeren is de attractie van de dag. Terug naar ons hotel om er te genieten van de welness accommodatie.

 

Dag 3

Met een plaatselijke gids verkennen wij onze verblijfplaats en wandelen tot aan de Benni-Raich-Brücke, de 137 meter lange voetgangersbrug gebouwd 94 meter boven de Pitzbach. Door het prachtige Pitztal rijden wij naar het laatste dorpje gelegen 1740 meter boven de zeespiegel. Een ondergrondse trein brengt ons in een mum van tijd naar de gletsjer en met de Wildspitzbahn bereiken wij Café 3440 met zijn zonnig terras. Omringd door 50 bergtoppen van meer dan 3000 meter is het zicht er subliem. Op de terugreis bezoeken we nog het steenbokkenmuseum in St-Leonard.

 

Dag 4

Wij bezoeken met een lokale gids de Cisterciënzersabdij van Stans, gesticht in 1273, bekend om zijn prachtige barokkerk met de praalgraven van verschillende Tiroolse Vorsten. Gans het abdijcomplex met de orangerie en shop is meer dan de moeite waard.  In Wattens is Kristalwelten van Swarovski sinds 2015 grondig vernieuwd, wij bezoeken er de shop en facultatief de fonkelende wonderkamers. Vrij middagmaal in het historische centrum van Innsbruck met zijn fraaie gevels en erkers. Natuurlijk gaan wij ook naar het Gouden Dak, de Hofburg, de Dom, enz. We sluiten de dag af en rijden met de bus de Bergisel op tot bij de Olympische skischans en het Tiroler Panorama Museum. De elegante skitoren is een architectonisch hoogstandje van de wereldberoemde architecte Hadid Zadid. Wij bezoeken de 360° panoramaschilderij en het museum van de keizerlijke ruiters.

 

Dag 5

Vandaag staat het Lechtal op het programma. Wij bezoeken Lech, het favoriete skioord van de Nederlandse Koninklijke familie. Holzgau heeft de hoogste en langste voetgangersbrug van Oostenrijk. Wij wandelen tot bij dit technisch huzarenstukje.

Vrij middagmaal. In Elbigenalp bekend om zijn houtsnijwerk en vele prachtige beschilderde woningen, bekijken wij in de Sint-Niklaaskerk de prachtige fresco’s. Door verschillende mooie groene valleien en al over de Fernpass keren wij terug naar ons hotel.

Dag 6

Via Sankt-Anton en door de Arlbergtunnel komen wij in de regio Voralberg, we doorkruisen Zwitserland, de Elzas en het Groothertogdom Luxemburg om opnieuw naar huis te rijden.

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension (formule verwenning) vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag

Uitgebreid ontbijtbuffet ’s morgens met streeksproducten.

4 gangen keuzemenu’s avonds of themabuffet, met saladebar en mineraal Alpenwater.

1 x galamenu met pianomuziek en 1 x dansavond met live muziek.

Gebruik van de welnessruimte (600m²) met binnenzwembad, sauna en verschillende dampbaden, badmantel en pantoffels.

Trein en kabelbaan naar Café 3440, gratis gebruik openbaar vervoer in Pitztal.

Dennenmuseum in Jerzens, steenbokkunstcentrum in St-Leonard, geleid bezoek abdij Stams.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 100,00 / reis.

 

Hotel Arzlerhof**** - Arzl

Ons verblijfshotel te Arzl is een mooi familiaal uitgebaat hotel in moderne Tirolerstijl. Gelegen op een zonnig plateau in een bosrijke omgeving. Het hotel beschikt over twee liften, een gezellig restaurant, een café, een Tiroler-stube met typische schoorsteen, een zonneterras, binnenzwembad, sauna... Uiteraard zijn alle kamers uitgerust met bad of douche, toilet, telefoon, zithoek enTV.

www.arzlerhof.at

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

06/09/2019

6

HP

€ 695,00