Texel 4-daagse

Texel is het grootste Waddeneiland, bekend om zijn schapen en rijke fauna en flora. Het is tevens een echt vogelparadijs: er broeden meer dan 100 soorten. Het landschap is rijk en divers. Texel heeft naast polders, brede zandstranden, duinen en graslanden, ook heide en bos. Ondanks het toerisme heeft Texel zijn authenticiteit weten te bewaren.

 

Dag 1

We vertrekken vroeg richting Nederland. Koffiestop in Meerkerk. In Enkhuizen, een charmant toeristisch stadje gelegen zowel aan het IJsel- als Markermeer is er na een korte stadwandeling tijd voor het middagmaal. Daarna richting Den Helder voor de overzet en verder naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 2

Vanuit de haven van Oudeschild maken we een avontuurlijke boottocht op de Waddenzee met op het programma: garnalen vangen, koken, pellen en opeten! Een fantastische belevenis. Na de middag is er een rondrit met verschillende stops langs de vele natuurgebieden. In Cocksdorp gaan wij aan boord van ‘De Vriendschap’ en varen naar de zandbanken om de kolonie zeehonden te bekijken en er eventueel unieke foto’s van te maken.  

 

Dag 3

Vandaag zoeken wij een strandjutter op. Zijn verhalen zijn onvergetelijk en bevatten veel levenswijsheid. Hij heeft zijn juttershol omgebouwd tot een echt curiosamuseum. In de namiddag gaan wij naar Ecomare het centrum van de zeehonden (facultatief bezoek) waar er ook tijd voorzien wordt voor een natuurwandeling.

 

 

 

Dag 4

Na het ontbijtbuffet nemen we weer de overzet naar Den Helder. Op de terugweg houden wij halt in Haarlem. Eén van de kunststeden die dit jaar in het teken van 350 jaar Rembrandt en de Gouden Eeuw in de kijker wordt gesteld. Wandeling in het historische centrum en vrije lunch. Na de middag rijden we naar Rotterdam voor een rondrit in de binnenstad met onder andere de Euromast, de kubuswoningen en het paradepaardje de nieuwe Markthal. We rijden huiswaarts via Zierikzee en Goes.

 

Inbegrepen:
Reis per luxe autocar met overtocht Den Helder – Texel en retour.

Verblijf in halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.
Boottocht met de garnaalvisser, toegangsgeld voor geleid bezoek museum strandjutter en zeehondentocht op de Waddenzee.

 

Niet inbegrepen:
Eénpersoonskamer: € 90,00 / reis.

Comfortkamer : € 35,00 per persoon / reis.
Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Pelikaan***- In de Koog-Texel

Een comfortabel driesterren familiehotel gelegen aan de rand van een dennenbos en op wandelafstand van het brede Noordzeestrand en de bekende badplaats De Koog. De kamers hebben alle comfort en WiFi aansluiting. Het hotel beschikt over een sauna, een gezellige pub, een knusse lounge en verhuurt fietsen. Naast het smakelijke ontbijtbuffet worden er heerlijke driegangenmaaltijden geserveerd.

http://www.depelikaan.nl

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

12/08/2019

4

HP

€ 420,00

LAATSTE 2-PERS. KAMER (COMFORT)!