Seelisberg 6-daagse

SEELISBERG

Met vernieuwde uitstappen!

Waar de wieg van Zwitserland ooit stond, op een panoramisch terras hoog boven de Vierwaldstättersee, ligt onze verblijfplaats. Luzern, Brunnen, Zug, Altdorf … liggen in de buurt. We bezoeken Luzern en genieten in Marbach van de typische Emmentaler huizen. Een route langs schitterende meren en meertjes brengt ons naar Einsiedeln, het bedevaartsoord dat bekendstaat voor zijn zwarte Madonna en zijn paardenfokkerij. Via de Brünigpass bereiken we Berner Oberland met zijn pittoreske plaatsjes Brienz, Grindelwald, Interlaken … maar krijgen we ook prachtige zichten op het Jungfraumassief. In het Lauterbrunnental kunnen we van neerstortende watervallen genieten. Op deze reis trekken we met de bus het hooggebergte in! Sustenpass, Grimselpass, Nufenenpass en Gotthardpass staan op ons programma. Tijdens ons verblijf kunnen we genieten van de onvergetelijke vergezichten en prachtige uitstappen.

 

Dag 1

Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz naar St.-Avold (of omgeving) voor het vrije middagmaal. Verder langs Strasbourg en Colmar om in Basel Zwitserland binnen te rijden. Via Luzern bereiken we onze verblijfplaats Seelisberg om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

 

Dag 2

Deze voormiddag bezoeken we een van de mooiste steden van Zwitserland, Luzern, gelegen aan de Vierwaldstättersee. We wandelen door de verkeersvrije Altstadt en zien er o.a. de Kapellbrücke, de Kornmarkt en Weinmarkt, de Jezuïetenkerk, de mooie beschilderde gevels … Na het vrije middagmaal rijden we naar Marbach met zijn prachtige Emmentaler huizen en in Trubschachen bezoeken we de bekende koekjesfabriek ‘Kambly’. De terugreis gaat door Entlebuch tot Kriens en zo terug naar Seelisberg.

 

Dag 3

Via de Axenstrasse bereiken we Brunnen, een toeristisch plaatsje van waaruit we kunnen genieten van mooie zichten op de Urnersee. Langs de oevers van de mooie Zugersee reizen we naar Zug. Vrije tijd om de kleine Altstadt te bezoeken, een wandeling te maken op de promenade aan het meer en het vrije middagmaal te nemen. Daarna rijden we over de Ratenpass naar Einsiedeln, bekend voor zijn barokke benedictijnerklooster en zijn paardenfokkerij. Via Schwyz en de Axenstrasse terug naar ons hotel.

 

Dag 4

We reizen via Stans, Sarnen en Lungern, met de blauwe Lungernsee, de Brünigpass (1008 m) over. Zo komen we in Berner Oberland. Eerste halte is Brienz (kort bezoek aan dit houtsnijdersdorp). Nadien via de toeristische zijde van Brienzersee naar het Lauterbrunnental. De Jungfrau, Mönch en Eiger verschijnen voor ons. Zo bereiken we Grindelwald, befaamd vakantieoord met zicht op de Eiger (vrije tijd en vrij middagmaal). Als er voldoende smeltwater is, trekken we eerst naar de Trümmelbachwatervallen. Deze imponerende gletsjerwatervallen laten zien hoe het smeltwater van Eiger, Mönch en Jungfrau binnen de rotsen naar beneden stort (facultatief bezoek). Nadien keren we terug naar Interlaken, het stadje tussen de twee meren, waar het heerlijk vertoeven is.

 

Dag 5

Vandaag rijden we het hooggebergte in. We volgen de Reussvallei tot in Wassen. Hier beginnen we aan de beklimming van de Sustenpass (2224 m). Daarna richting zuiden met een klim naar de Grimselpass (2165 m). We dalen af tot Gletsch en zetten onze tocht verder naar de woeste Nufenenpass  (2478 m). Voorbij de pashoogte komen we in het Italiaanstalige gedeelte van Zwitserland. Een mooie afdaling brengt ons in Airolo waar we de klim naar onze 4de pashoogte aanvangen. Een mooie, brede weg brengt ons op de Gotthardpass (2108 m). Via Andermatt komen we terug naar Seelisberg.

 

Dag 6

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan. Via de autowegen langs Basel, Colmar, Strasbourg naar St.-Avold (of omgeving) voor vrij middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer:  € 145,00 / 6-daagse reis.

De dranken tijdens het avondmaal.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

21/07/2019

6

HP

€ 685,00