Seelisberg 5-daagse

Waar de wieg van Zwitserland ooit stond, op een panoramisch terras hoog boven de Vierwaldstättersee, ligt onze verblijfplaats. Luzern, Brunnen, Zug en Altdorf liggen in de buurt. We bezoeken Luzern en genieten in Marbach van de typische Emmentaler huizen. Een route langs schitterende meren brengt ons naar Einsiedeln, het bedevaartsoord dat bekend staat voor zijn zwarte Madonna en zijn paardenfokkerij. Via de Brünigpass bereiken we Berner Oberland met zijn pittoreske plaatsjes Brienz, Grindelwald, Interlaken… maar krijgen we ook prachtige zicht op het Jungfraumassief. In het Lauterbrunnental kunnen we van neerstortende watervallen genieten.

 

Dag 1

Via de Ardennen rijden we langs Arlon, Luxemburg en Metz richting Strasbourg en Colmar om in Bazel Zwitserland binnen te rijden. Vrij middagmaal onderweg. Via Luzern bereiken we onze verblijfplaats Seelisberg om er enkele dagen te genieten van de gezonde berglucht.

 

Dag 2

Deze voormiddag bezoeken we één van de mooiste steden van Zwitserland, Luzern, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. We wandelen door de verkeersvrije Altstadt en zien er onder andere de Kapellbrücke, de Kornmarkt en Weinmarkt, de Jezuïetenkerk, de mooie beschilderde gevels en zoveel meer. Na het vrije middagmaal rijden we naar Marbach met zijn prachtige Emmentaler huizen. In Trubschachen bezoeken we de bekende koekjesfabriek ‘Kambly’. De terugreis gaat door Entlebuch tot Kriens en zo terug naar Seelisberg.

 

Dag 3

Via de Axenstrasse bereiken we Brunnen, een toeristisch plaatsje van waaruit we kunnen genieten van mooie zichten op de Urnersee. Langs de oevers van de mooie Zugersee reizen we naar Zug. Vrije tijd om de kleine Altstadt te bezoeken, een wandeling te maken op de promenade aan het meer en het vrije middagmaal te nemen. Daarna rijden we over de Ratenpass naar Einsiedeln, bekend voor zijn barokke benedictijnerklooster en zijn paardenfokkerij. Via Schwyz en de Axenstrasse terug naar ons hotel.

 

Dag 4

We reizen via Stans, Sarnen en Lungern, met de blauwe Lungernsee, de Brünigpass (1008 m) over. Zo komen we in Berner Oberland. Eerste halte is Brienz (kort bezoek aan dit houtsnijdersdorp). Nadien via de toeristische zijde van Brienzersee naar het Lauterbrunnental. De Jungfrau, Mönch en Eiger verschijnen voor ons. Zo bereiken we Grindelwald, het befaamde vakantieoord met zicht op de Eiger. Als er voldoende smeltwater is, trekken we eerst naar de Trümmelbachwatervallen. Deze imponerende gletsjerwatervallen laten zien hoe het smeltwater binnen de rotsen naar beneden stort (facultatief bezoek). Nadien keren we terug naar Interlaken, het stadje tussen de twee meren, waar het heerlijk vertoeven is.

 

Dag 5

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan. Via de autowegen langs Bazel, Colmar, Strasbourg naar St.‑Avold (of omgeving) voor vrij middagmaal. Verder huiswaarts via Luxemburg en Brussel.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 110,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Bellevue*** - Seelisberg

Hotel Bellevue is een sfeervol hotel met een bijzonder aantrekkelijke ligging, hoog boven één van de mooiste meren van Zwitserland, het Vierwoudstrekenmeer. Het uitzicht is er subliem. Het hotel beschikt o.a. over een kleine fitnessruimte en een sauna (gratis). In het voortreffelijke restaurant genieten we van 3-gangen avondmalen en ontbijtbuffet.

http://www.bellevue-seelisberg.ch/index.php?id=bellevue-seelisberg

 

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

10/04/2022

5

HP

€ 590,00