Rudesheim 3-daagse

Nergens ervaart men meer het echte kerstgevoel dan in Duitsland. Langs Moezel en Rijn bezoeken wij vijf steden die naast hun kerstmarkt ook heel wat te bieden hebben: Bernkastel, Traben-Trarbach, Mainz, Bonn en onze verblijfplaats Rüdesheim. Dat de culinaire specialiteiten de glühwein en riesling overvloedig aanwezig zijn is evident.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Verviers, Sankt-Vith en een stukje Duitse Eifel naar Bernkastel. Het schilderachtige, middeleeuwse marktplein met zijn grote adventskalender en fontein is een uniek decor voor de kerstmarkt. In Kues, bij de brug over de Moezel, kan met in het gotische Sint-Niklaasbejaardentehuis (1450) een prachtige kapel bezoeken. Tot aan WO I was Traben‑Trarbach één van de belangrijkste wijnhavens van Europa. De prachtige Art-Nouveau gebouwen getuigen van de rijkdom van de wijnhandelaars uit die tijd. De ondergrondse Mosel Wein Nachts markt in de ruime wijnkelders langs de Moezel is voor de bezoekers een unieke belevenis. Nadien trekken wij naar het hotel in het centrum van Rüdesheim, de beroemdste kleine stad uit de Rheingau bekend om zijn wereldberoemde Drosselgasse.

 

Dag 2

Wij starten de dag in het bezoekerscentrum van Asbach Uralt, de welbekende brandewijn uit Rüdesheim. In Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Paltz, baadt de volledige autoloze binnenstad in fonkelende lichtjes. De kerstmarkt is er echt top! De 12de eeuwse romaanse Dom en het Gutenbergmuseum zijn echte publiekstrekkers. Na de middag terug naar onze verblijfsplaats om volop te genieten van de kerstmarkt der Naties. Meer dan 120 standen uit 12 landen staan opgesteld op de markt en langs de Rijnoever. Gastronomisch avondmaal.

 

Dag 3

Na een uitgebreid ontbijt volgen wij de Rijn richting Koblenz, langs de steile wijnbergen en indrukwekkende ridderburchten, elk met hun eigen geschiedenis die erkend zijn als UNESCO-werelderfgoed. In Linz-am-Rhein houden wij onze middagstop op de kerstmarkt. Wij bezoeken de historische binnenstad van Bonn, de hoofdstad van West-Duistland van 1949‑1990 en tevens de geboortestad van Beethoven die er precies 250 jaar geleden geboren is. Wandelend naar de Dom, Beethovenhuis, Remigiuskerk, oude stadhuis, overal wordt men in de kerstsfeer gedompeld. In de late namiddag rijden we via Keulen naar huis terug.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 55,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

11/12/2020

3

HP

€ 290,00

AFGELAST ingevolge van COVID-19 / > nieuwe datum 17-19 dec 21

17/12/2021

3

HP

€ 290,00