Reims en Epernay 2-daagse

De kerstmarkt rond de kathedraal van Reims is een van de mooiste van Frankrijk. Naast champagne vindt men er alle gastronomische specialiteiten uit de streek. Het unieke klank- en lichtspel ‘Réve de couleurs’ wordt vertoont op de voorgevel van de kathedraal. Op de terugreis houden we halt in Hautvillers en in het centrum van Rijsel. Natuurlijk gaan wij in Cuis ook naar een familiaal gerund champagnehuis voor bezoek en proeverij. U kan er uw voorraad champagne opslaan voor de eindejaarsfeesten.

 

Dag 1

Na de ochtendstop langs de autostrade rijden wij naar Reims. De nieuwe locatie van de kerstmarkt is een schot in de roos. 140 chalets staan opgesteld voor en naast de kathedraal en op het binnenplein van het bisschoppelijk paleis. De zaterdag is er ook markt in de pas gerestaureerde art-deco hallen Boulingrin. Restaurants zijn er in overvloed op de place Drout‑d’Erlon en in de omgeving van de hallen. De drie UNESCO-werelderfgoed sites (kathedraal, paleis Tau en basiliek Saint‑Remi) zijn een bezoek waard. Om 18u wordt het klank- en lichtspel Réve de couleurs geprojecteerd op de voorgevel van de kathedraal. Nadien rijden wij onmiddellijk naar ons hotel voor check-in, vrij avondmaal en overnachting.

 

Dag 2

Door de wijngaarden in winterslaap en langs het schilderachtig kerkje van Chavot rijden we naar de Côtes des Blancs en bezoeken ons vertrouwd champagnehuis Grellet. We horen er het verhaal over de wijngaard en het verificatieproces gevolgd door een proeverij van drie champagnes, ratafia en stille wijnen. Gelegenheid tot aankopen aan democratische prijzen. Vrij middagmaal in Epernay. De avenue de Champagne, de Champs‑Elysées van Epernay waar de meest gerenommeerde champagnehuizen zich bevinden is UNESCO‑werelderfgoed. In de late namiddag vertrekken we naar Hautvillers en bezoeken er de abdijkerk met het graf van Dom Perignon ‘de uitvinder van de champagne’. Tot slot stoppen wij in Rijsel, ideaal om de stemmige verlichting te bewonderen en een wandelingetje te maken naar de versierde grote markt met zijn reuzenrad en kerstdorp en naar de place Rihour voor de traditionele kerstmarkt.

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar.

Verblijf in kamer en ontbijt.

Bezoek champagnehuis met uitgebreide proeverij.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 40,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Ibis Epernay Centre*** - Epernay

Een degelijk hotel ideaal gelegen in het centrum van Epernay. Kamers met alle comfort, Wifi en airco. Het hotel serveert in buffetvorm een uitgebreid en verzorgd ontbijt. In de omgeving zijn er verschillende restaurants.

www.ibis.com/ibis_hotel/Epernay

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

01/12/2018

2

KO

€ 140,00

LAATSTE PLAATSEN!