Passau, Beierse Woud en Salzburg 7-daagse

‘Driestromenstad’ Passau is schitterend gelegen aan de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz. Na grote branden in de 17de eeuw werd de stad in opdracht van de steenrijke prins-bisschoppen door Italiaanse kunstenaars opnieuw opgebouwd met als resultaat een juweel met tal van schitterende prachtige gevels en historische gebouwen in barok en rococo. Passau is ook de ideale uitvalsbasis voor trips door het Beierse en Boheemse Woud, voor een bezoek aan muziekstad Salzburg en aan de Tsjechische Unesco Werelderfgoedstad Cesky Krumlov. Ook een boottocht op de Donau staat op ons programma.

 

Dag 1

Via de Duitse snelwegen tot Limburg an der Lahn voor geleide wandeling door dit schitterend bewaard vakwerkstadje, één van de allermooiste van Duitsland. Daarna verder Duitsland in tot in de prinsbisschoppelijke stad Würzburg.

 

Dag 2

Würzburg is een unieke combinatie van historie, cultuur en wijn. Deze residentie- en universiteitsstad, schilderachtig gelegen aan de Main is beroemd als centrum van de wijnbouw in Frankenland. We bezoeken er ook de UNESCO-werelderfgoed Residenz met zijn prachtige kasteeltuin, de wereldberoemde trappenhal en de tot de verbeelding sprekende spiegelzalen. In de namiddag rijden we verder via Nürnberg en Regensburg naar Passau.

 

Dag 3

Stadsbezoek aan Passau. Stadswandeling via middeleeuwse steegjes en gezellige pleinen. We wonen in de St. Stefanskathedraal een orgelconcert bij op het grootste orgel ter wereld. We bezoeken de Bisschopsresidentie en het Stadhuis, en trekken uiteraard naar de plek waar Inn, Ilz en Donau samenvloeien.

 

Dag 4

Rondrit door het Beierse en Boheemse woud met verscholen dorpen tot in het Tsjechische Cesky Krumlov, dat in het heuvellandschap van de uitlopers van de Sumava ligt. Het is een romantisch middeleeuws stadje waar de Moldau zich sierlijk omheen slingert. Het hele stadje, gedomineerd door een reusachtig kasteel, is Unesco Werelderfgoed.

 

Dag 5

Uitstap naar de Oostenrijkse kunst- en muziekstad Salzburg. Talrijke kerken, paleizen en pleinen herinneren er aan de figuur van Wolfgang Amadeus Mozart, die hier in 1756 werd geboren. Tijdens de geleide stadswandeling maken we onder andere kennis met enkele bezienswaardigheden die verwijzen naar de beroemde film The Sound of Music. Daarna wat vrije tijd, waarbij zeker de beroemde Getreidengasse niet mag ontbreken.

 

Dag 6

Boottocht van Passau tot in het Oostenrijkse Linz. De Donau slingert zich hier door een schilderachtig landschap, langs burchten, kloosters en dorpjes langs de oevers. Na een heerlijke tocht, met middagmaal aan boord, komen we aan in Linz en verkennen we deze schitterende cultuurstad. Terugrit naar Passau met de autocar.

 

Dag 7

Terugreis naar België via Regensburg, Frankfurt en Keulen.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

Bezoek Salzburg met lokale gids.

Boottocht doorheen de Donauvallei met middagmaal aan boord.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 270,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

 

 

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

05/08/2018

7

HP

€ 895,00