Parijs, Vaux-Le-Vicomte & Versailles 3-daagse

Een interessante 3‑daagse in en rond Parijs. Niet alleen de cultuurliefhebbers maar hen die houden van perken en bloemen zullen hun hartje ophalen in Vaux-le-Vicomte en Versailles. Een volledige dag Parijs bekroont deze reis. We logeren in een viersterren hotel op wandelafstand van de Boulevard Périphérique en een metro station.

 

Dag 1

Na de morgenstop rijden wij naar het grootste privaat kasteeldomein van Frankrijk (320ha). Het 17de eeuwse kasteel van Vaux-le-Vicomte, gebouwd in opdracht van Nicolas Fouquet, minister van Financiën van Lodewijk XIV deed dienst als model voor het kasteel van Versailles. Het is volledig bemeubeld en versierd en heeft ook een indrukwekkende verzameling koetsen. Vrij middagmaal in één van de restaurants (o.a. selfservice). Op weg naar ons hotel houden we halt bij de kathedraal van Evry, de enige kathedraal gebouwd in Frankrijk in de 20ste eeuw. Avondmaal in de omgeving van de Champs-Elysées.

 

Dag 2

Na een rondrit door de futuristische wijk van La Défense gaan wij in het bos van Boulogne het museum van de stichting Louis Vuitton bekijken. Een fantastische creatie van de wereldberoemde Canadees-Amerikaanse architect Frank Ghéry. Tegen de middag komen wij aan in Versailles. We hebben een halve dag om er van alles te genieten. Het kasteel van de Koningin (beter bekend als Petit Trianon), alsook le Grand Trianon, werden de voorbije jaren prachtig gerestaureerd. Met een treintje of te voet kan men er naar toe. Natuurlijk blijft het interieur van het kasteel van de Zonnekoning Lodewijk XIV een must. Ook de stad Versailles is de moeite waard om te verkennen. Avondmaal in het centrum van Parijs.

 

Dag 3

Een volle dag Parijs met speciale aandacht voor al wat nieuw is. Na een grote rondrit verkennen wij te voet Bercy, le Marais, la Cité en les Halles (met de nieuwe Canopée). Een boottocht op de Seine kan natuurlijk ook, wie wil kan op eigen houtje gaan shoppen of een museum bezoeken. Na deze drukke dag keren wij naar huis terug met onderweg een avondstop.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

Metrotickets voor terugreis naar hotel na het avondmaal in Parijs.

Toegangsgelden voor Vaux-le-Vicomte.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 99,00 / reis.

Tickets voor kasteel Versailles en stichting Vuitton (€16) dienen bij reservatie aangevraagd te worden.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

 

Toegang Versailles:

Passeport - Versailles :

 

In de prijs van het 'passeport' zijn inbegrepen :

  • Toegang tot het kasteel met audiogids op een vastgelegd tijdstip. ( maximum 30’ wachttijd) - Naast de audiogids ( geen Nederlands), kan de uitleg voor het bezoek van het kasteel ook via een app op de smartphone gedownload en beluisterd worden (ook geen Nederlands).
  • Toegang tot la Galerie des Carosses in de Grandes Ecuries.
  • Toegang tot le Grand en le Petit Trianon ( in de tuinen, op ongeveer 40 min. stappen van het kasteel)
  • Toegang tot alle tijdelijke tentoonstellingen.
  • Toegang tot de tuinen.

Prijs :

  • 27 euro op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van lente tot herfst ; de dagen waarop er ‘jardins musicaux’ en/of ‘grandes eaux’ zijn.
  • 20 euro op alle dagen waarop er geen spektakel voorzien is in de tuinen.
  • gratis voor inwoners van de Europese Unie, jonger dan 26 jaar, Sima Tours moet wel een passeport aanvragen, dit geeft echter geen toegang tot de tuinen. Ter plaatse kan men gemakkelijk een ticketje voor de tuinen aankopen ( max. 9.5 euro)

Wenst U enkel de tuinen te bezoeken? U kan dan gemakkelijk het ticket ter plaatse aankopen.

 

Extra info - openingsuren :

  • Grand & Petit Trianon : 12u00 – 17u30
  • La Galerie des Carosses in de Grandes Ecuries : 12u30 – 17u30

Indien U wenst dat Sima Tours het 'passeport' aankoopt gelieve te vermelden bij reservatie!

Hotel Mercure Porte d’Orleans*** - Parijs

Het hotel is gelegen aan de rand van het stadscentrum van Parijs. Het heeft mooie kamers met alle comfort en men serveert er een rijkelijk ontbijtbuffet. Met onze bus of de metro bereikt u vlug het centrum.

www.mercure.com/Orléans

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

16/08/2019

3

HP

€ 350,00