Oost-Friesland & Bremen 5-daagse

Oost-Friesland, een klein stukje Duitsland dat grenst aan de Waddenzee en aan de Nederlandse provincie Groningen is fier op zijn schilderachtige veendorpen, z’n levendige vissershaventjes, zijn theecultuur en culinaire specialiteiten. Ook een bezoek aan de hanzestad Bremen staat op het programma. Het hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan de scheepswerf Meyer, waar de grote luxueuze cruiseschepen worden gebouwd.

 

Dag 1

Via Breda, Utrecht en Zwolle bereiken wij de provincie Drenthe. Wij bezoeken het bewoonde museumdorp Orvelte met zijn vele met riet gedekte Saksische boerderijen. Vrij middagmaal. Dicht bij de Duitse grens ligt het sfeervolle vestingstadje Bourtange met zijn talrijke grachten, ophaalbruggen en stadspoorten. We maken er een kleine wandeling en rijden nadien naar Aurich onze verblijfsplaats, 35 km ten noorden van de handels- en havenstad Leer.

 

Dag 2

We stoppen in de stad Emden bij het bunkermuseum. Verder via de lichttoren van Pilsum naar het romantische vissersdorp Greetsiel, een echt poppenhuisdorp met zijn historische puntgevelhuizen uit de 17e eeuw. In de 600 jaar oude vissershaven nemen wij het middagmaal. Wandeling in de schilderachtige straatjes en langs de vele boten van de garnaalvissers. We sluiten onze uitstap af met het Turfmuseum in Moordorf waar in nagebouwde hutten het armoedige leven van de turfstekers in de 19e eeuw wordt getoond.

 

Dag 3

We gaan naar Bremen, bij ons vooral gekend voor de ‘Bremer Stadsmuzikanten’. Met een plaatselijke gids bezoeken wij het stadhuis (UNESCO-werelderfgoed) en maken een uitgebreide wandeling met o.a. het beeld van Roland (5m hoog): symbool van de vrijheden en rechten van de stad, de beroemde Böttcherstrasse met het klokkenspelhuis in porselein van Meissen, enz.. Typisch middagmaal in een lokaal restaurant. Wat vrije tijd om op eigen houtje verder te genieten van deze mooie stad.

 

Dag 4

We bezoeken vandaag Aurich en rijden nadien door het parklandschap van Ammerland naar de hoofdstad Bad-Zwischenahn. Het windmolenbedrijf Enercon bouwde in Aurich er recent een nieuw bezoekerscentrum EEZ (Energie Erlebniszentrum). Middagmaal in Bad-Zwischenahn. In de namiddag bezoeken wij het Park der Gärten. Dit 14ha groot park is het resultaat van de Landesgarten show in 2002. Men vindt er meer dan 40 tuinen die aan de tuinliefhebbers zeker heel wat inspiratie zullen geven. Na wat vrije tijd voor shopping in het centrum van het leuke stadje keren wij naar ons hotel terug.

 

Dag 5

De topattractie van de reis en algemeen beschouwd als de mooiste van Noordwest Duitsland is ongetwijfeld het begeleid bezoek aan de scheepswerf Meyer. Ontvangst in het mooie bezoekerscentrum en via luchtbruggen in de enorme bouwhallen kunnen we het bouwproces van de meest moderne cruiseschepen bekijken. Na dit overweldigend bezoek rijden we naar het centrum van Papenburg voor een vrij middagmaal. De terugreis loopt dwars door het Nationaal Park van de Hoge Veluwe en via Arnhem, Breda naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Toegang turfmuseum, Park der Gärten en scheepswerf Meyer. Lokale gids in Bremen en bezoek stadhuis.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 90,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Landgasthof Alte Poste **** - Oost-Friesland

Dit uitstekende familiaal gerunde viersterrenhotel ligt 14 kilometer ter noorden van Aurich midden de natuur. Alle 56 kamers zijn voorzien van alle comfort. Men geniet er van een uitgebreid ontbijtbuffet met regionale specialiteiten. Het restaurant serveert zowel klassieke al internationale gerechten. Een volledig uitgeruste wellness ruimte met binnenzwembad, saune, bubbelbaden, fitness enzovoort staat ter onze beschikking. Men kan er ook genieten van het mooie terras en de mooie tuin. Gratis WiFi in het ganse hotel.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

18/07/2021

5

VP

€ 605,00