Normandië, Jersey & Bretagne 5-daagse

Een volle dag verblijf op het kleine Kanaaleiland Jersey, 20 km lang en 9 km breed, om er te genieten van de bloemenweelde en het uitzonderlijke microklimaat. Korte kennismaking met de hoofdstad Saint‑Hélier. De grootse infrastructuurwerken om de Mont Saint-Michel zijn oorspronkelijke omgeving terug te schenken zijn voltooid. Een bezoek aan deze stad en abdij gebouwd op een rots staat op het programma. Rouen, ooit de hoofdstad van Normandië, wordt bezocht. Natuurlijk worden de Normandische specialiteiten zoals camembert, cider, calvados en zeevruchten niet vergeten. Dit jaar is er opnieuw een dagje extra Bretagne ingelast met als attractie de ommuurde vestingstad Saint-Malo en een overzet naar de mondaine badplaats Dinard.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden wij via Amiens en de Pont de Normandie, Normandië binnen. Rond de middag zijn we in Trouville-sur-Mer. Dit oud vissersdorp is uitgegroeid tot een familiale badstad die heel wat kunstenaars aantrekt. Na een korte rondrit in Deauville en Clairefontaine, bekend om hun renbanen en trendy strand, rijden we naar één van de mooiste calvadosdistilleerderijen ondergebracht in een 18de eeuwse vakwerkhoeve. Geleid bezoek gevolgd door een proeverij.

 

Dag 2

In Granville gaan wij naar de luxueuze villa en tuin van Christian Dior. De aangelegde terrassen bieden een uniek zicht op de zee. In Huismes houden we een fotostop aan het Duitse militaire mausoleum. Het reuzenproject waarbij de Mont-Saint-Michel zijn vroegere natuurlijke glans terugkrijgt is voltooid. Middagmaal aan de voet van de Mont-Saint-Michel. Met de Passeur (shuttlebus) gaan we de Mont-Saint-Michel bezoeken. Er is tijd voorzien voor een bezoek aan de gotische abdij ‘La Merveille’ (300 trappen), en panoramisch terrasje of een wandeling op de nieuw aangelegde promenade langs de Couesnon.

 

Dag 3

Vandaag varen wij van Granville met een snelle catamaran naar Jersey, vooral bekend als belastingparadijs en om zijn lieve kleine koetjes. Na het middagmaal maken wij met een lokale bus en gids een rondrit op dit bloemeneiland. Regelmatig wordt een stop ingelast om de charmes van dit eiland te fotograferen. Terug met de catamaran naar Granville en met de bus naar ons hotel waar we, wat later dan gewoonlijk, van het avondmaal zullen genieten.

 

Dag 4

Vandaag staat een dag Bretagne op het programma. Via Le‑Vivier‑sur‑Mer komen wij in het vissersdorpje Cancale, prachtig gelegen aan de Smaragdkust. Bij eb kan men de oesterbanken en mosselparken zien. Wie oesters lust komt hier aan zijn trekken! Middagmaal in het ommuurde zeeroversnest Saint-Malo. Nadien volgt een stadswandeling op de stadsmuren of wat vrije tijd voor een terrasje. We nemen een boot van de Compagnie Corsaire en varen naar Dinard om er de sfeer van deze chique badstad op te snuiven.

Vandaag varen wij van Granville met een snelle catamaran naar Jersey, vooral bekend als belastingparadijs en om zijn lieve kleine koetjes. Na het middagmaal maken wij met een lokale bus en gids een rondrit op dit bloemeneiland. Regelmatig wordt een stop ingelast om de charmes van dit eiland te fotograferen. Terug met de catamaran naar Granville en met de bus naar ons hotel waar we, wat later dan gewoonlijk, van het avondmaal zullen genieten.

 

Dag 5

Op weg naar Rouen doorkruisen we het regionaal natuurpark van de bochten van de Seine. Met een lokale gids bezoeken wij de ruïnes van de oude benedictijnenabdij van Jumièges, ooit de grootste abdij langs de Seine. Stop bij de abdijkerk en tuinen van Saint-Georges de Boscherville. Vrij middagmaal in het oude stadsgedeelte van Rouen. Nadien wandeling langs de place du Vieux-Marché, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel stierf, le Gros Horloge en de kathedraal tot we de terugreis naar huis aanvatten via Amiens.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Overzet naar Dinard.

Excursie naar Jersey met overzet per catamaran, lokale bus en gids.

Toegangsgelden voor de distilleerderij Coeur de Lion, de ruïnes van de oude benedictijnenabdij van Jumièges.

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 140,00 / reis.

Toeslag Kamer Célèste : € 50,00 / kamer / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

Hotel Le Fruitier*** - Villedieu-les-Poêles

Dit gezellig familiaal hotel ligt in het centrum van Villedieu‑les‑Poêles, een leuk stadje bekend voor zijn klokkengieterij en koperslagers. Het hotel heeft 48 totaal vernieuwde kamers voorzien van alle comfort. Men serveert ons een uitgebreid ontbijtbuffet en uitstekende driegangenmaaltijden bereid met verse Normandische producten. De kamers Célèste is een luxueuzere, ruime kamer in trendy art‑deco stijl.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

23/07/2021

5

VP

€ 725,00