Noorwegen, rondreis

Een vakantie naar het noorden... Een unieke ontdekking! In geen enkel Europees land vindt u zoveel ongerepte natuur. Noorwegen, het land van fjorden, bossen, groene dalen, blauwgroene meren, machtige gletsjers, bergketens met eeuwige sneeuw, klaterende pure watervallen, snelstromende visrijke beekjes, rivieren en vooral… vriendelijke mensen én aangename temperaturen met vele uren zonneschijn! Dit alles krijgt U te zien tijdens deze uitgekiende rondreis.

 

Een TOPPER uit ons programma!

 

Dag 1

Via Antwerpen en Venlo naar Bremen en Kiel voor inscheping aan boord van de Jumbo Ferry van de Zweedse Rederij Stena Line, richting Göteborg. Diner buffet aan boord en overnachting.

 

Dag 2

Ontbijt aan boord. Na ontscheping rijden we noordwaarts, langs de Zweedse Westkust Tanumshede, langs de Oslofjord de Zweeds-Noorse grens over. Daarna via Moss naar Oslo. Onder begeleiding van onze gids vatten we onze stadswandeling aan. We zien het hypermoderne Operahuset (Operagebouw), het Stadhuis gekend door de Nobelprijsuitreiking, het Koninklijk Paleis, enz. Daarna met onze autocar naar het wereldberoemde Vigelandpark, één van de meest bezochte attracties van Noorwegen. Gevolgd door de skispringschans van Holmenkollen, waar we een prachtig uitzicht over de stad hebben.

 

Dag 3

’s Morgens verlaten we Oslo en rijden via Hamar langs het Mjösa-meer naar het olympische Lillehammer. Kort bezoek aan de springschans en middagpauze in Lillehammer. In de namiddag over Svingvoll langs de Peer Gynt Veien, genoemd naar de suite van de beroemde Noorse componist Grieg, zo tot Skeikampen voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we door het prachtige Gudsbrandsdalen en langs uitgestrekte meertjes naar Otta en Lom met zijn staafkerk (bezoek). Daarna steeds hogerop over de hoogvlakte naar Grotli en Geiranger. Bij helder weer naar het uitzichtpunt van de Dalsnibba. Verder via een spectaculaire afdaling gaat het nu richting fjord. In de late namiddag bevaren we de mooie en meest gekende fjord: de Geirangerfjord. Loodrechte bergwanden en prachtige watervallen zoals de ‘bruidsluier’ en de ‘zeven zusters’ bepalen het uitzicht. Na ontscheping in Hellesylt gaat het verder door het Hornindal naar het gelijknamige meer, Europa’s diepste binnenzee (514 m), langs dit meer en de Innvikfjord naar Loen voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 5

We verlaten Loen en rijden naar de Briksdal gletsjer. We wandelen (of nemen een Trolls-karretje) tot aan het meer met een schitterend zicht op de gletsjertong. Vrij middagmaal. Daarna via Skei tot Kaupanger waar we de boot nemen en de Sognefjord oversteken. We varen door het Aurlandsfjord en bereiken zo het spectaculaire Naerofjord. We bewonderen de 1.000 m hoge rotswanden en de talrijke watervallen. Na een paar uur komen we aan in Gudvangen waar we ontschepen en een schilderachtige route volgen tot Vossestrand voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 6

Vandaag rijden we naar Bergen. Via Voss, Dale en Vaksdal bereiken we de Hanzestad Bergen. De grootste stad aan de Noorse Westkust, ook de hoofdstad der fjorden genoemd. We bezoeken deze gezellige stad met zijn gekende vismarkt, Bryggen (UNESCO werelderfgoed), de kade met oude gekleurde pakhuizen, het zeelieden monument, enz. Daarna wat vrije tijd. In de vroege namiddag rijden we via Alvik, langs de oevers van de Hardangerfjord, tot Granvin. We verlaten het hart van de fjordstreek via Bruravik over de nieuwe en spectaculaire Hardangerbrug de Eidsfjord over tot Fossli waar we even stoppen bij de hoogste waterval van Noorwegen: de ‘Vöringfossen’. Vervolgens richting Geilo voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 7

Na het ontbijt verlaten we het skioord Geilo via Torpo en het smalle, schilderachtige Hallingdal verder zuidwaarts tot Norsund en zo terug naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo en Fornebu aan de Oslofjord voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 8

In de voormiddag vrije tijd in Oslo of een begeleid bezoek met onze gids. Tip: wandelen op het dak van de Opera, Nationaal Museum, Vikingschip museum of shopping. Omstreeks 14u00 nemen we de ferry van de Color Line en varen in een ‘cruise-sfeertje’ richting Kiel. ‘s Middags genieten we nog van de uitzichten op de oevers van de Oslofjord. Vrije tijd aan boord, diner buffet en overnachting.

 

Dag 9

We ontschepen in Kiel omstreeks 10u00 ’s morgens waarna we de terugreis aanvatten via Bremen en Osnabrück (vrij middagmaal onderweg). Door Nederland naar Antwerpen en zo naar regio Lichtervelde.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

Overtocht van Kiel naar Göteborg en Oslo naar Kiel in een tweepersoons binnenhut.

Boottocht op de Geirangerfjord en de Aurlandsfjord-Naerofjord.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 425,00 / reis + supplement kajuit aan boord van de ferry (op aanvraag)

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Diverse hotels - Noorwegen

We verblijven in 3 of 4 sterren hotels. Alle kamers zijn steeds voorzien van alle comfort. Onze hotels in en rond de steden zijn vaak modern van stijl en de hotels in natuurgebieden zijn authentieker. Er is telkens ontbijt in buffetvorm en ’s avonds 3‑gangen diner of buffet.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

18/08/2018

9

HP

€ 1.775,00

VOLZET!