Noorse Fjorden cruise 8-daagse

Wie Noorwegen zegt, denkt eerst en vooral aan haar beroemde fjorden. Op deze 8-daagse cruise zult u met eigen ogen zien hoe adembenemend mooi ze werkelijk zijn. Daarnaast bezoekt u ook enkele boeiende steden zoals Kristiansand, Stavanger en de hoofdstad Oslo. Alle drie hebben ze heel wat bezienswaardigheden en ze zijn bovendien omringd door schitterende natuurgebieden. Vlak bij Stavanger ligt bijvoorbeeld het Lysefjord, terwijl de kust van Kristiansand omringd wordt door tal van pittoreske kleine eilandjes.

Het handige van deze cruise is dat u geen vluchten hoeft te nemen. Op enkele uren tijd bent u in de vertrekhaven Amsterdam dankzij de inbegrepen autocartransfers vanuit Vlaanderen. Daar gaan we aan boord van de Nieuw Statendam, één van de paradepaardjes van de premium rederij Holland America Line. Op het luxueuze schip zijn alle nodige voorzieningen aanwezig om er een uiterst aangename en ontspannende reis van te maken.

 

Dag 1

Een comfortabele autocartransfer brengt u vanuit België naar Amsterdam. Na de inscheping kunt u het schip en zijn faciliteiten al meteen ontdekken. In de late namiddag vertrekt de Nieuw Statendam. Vooraleer men open zee bereikt, moet het schip eerst nog door het Noordzeekanaal en de nauwe sluizen van IJmuiden varen. Leuk om te volgen vanop het dek!

 

Dag 2 

Vandaag geniet u van een ontspannende zeedag. Maak gebruik van de vele faciliteiten op dit prachtige moderne schip. Sluit de dag af met een voorstelling in het theater of een drankje in één van de uitgaansgelegenheden met live muziek.


Dag 3

De Noorse hoofdstad combineert moderne architectuur, musea van wereldklasse en de geschiedenis van de Vikingen. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed. Denk aan het Koninklijk Paleis, het moderne operahuis, een museum met Vikingschepen en het Vigeland-park. In dit park staan er maar liefst 212 beelden, allen gemaakt door de bekende Noorse kunstenaar Gustav Vigeland.

 

Dag 4

Vanaf de cruiseterminal van Kristiansand wandelt u makkelijk naar het nabijgelegen stadscentrum. Onderweg passeert u verschillende parken, een fort uit de zeventiende eeuw en de Fiskebrygga, de lokale vismarkt. Stop voor een picknick in het Raven’s Valley park of maak een rondvaart tussen de ontelbare eilandjes voor de kust. Veel Noren hebben er een buitenverblijf, waaronder ook de koninklijke familie.


Dag 5 

De geplaveide binnenstad van Stavanger is een goed bewaarde historische kern met houten huisjes in de typische witte kleur. U vindt er ook een unieke Anglo-Normandische kathedraal, de oudste van Noorwegen. Vanuit Stavanger kunt u een uitstap maken naar het nabijgelegen Lysefjord met de indrukwekkende rotsformatie, de Preekstoel.

 

Dag 6 

Aan de voet van steile kliffen, diep verscholen in het Aurlandsfjord, vinden we het dorpje Flåm. Hier kunt u een rit maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld. Tijdens het twintig kilometer lange traject klimt de trein naar het bergdorpje Myrdal, 865 meter hoger dan Flåm. Onderweg ziet u kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord.

 

Dag 7 

Geniet tijdens deze laatste dag volop van alle voorzieningen aan boord. Onze tip voor vandaag: reserveer een lunch of diner in één van de specialiteitenrestaurants. Hiervoor betaalt u een kleine toeslag, maar u geniet van een uitzonderlijk gastronomisch niveau en een extra bijzondere atmosfeer.


Dag 8 

Aankomst ‘s ochtends in Amsterdam. Na het ontbijt gaat u van boord en keert u terug naar België.

 

Prijzen

 • Binnenhut cat. L                                                              € 1.595 p.p.
 • Buitenhut cat. F                                                               € 1.895 p.p.
 • Balkonhut met beperkt zicht cat. VH               € 2.095 p.p.
 • Balkonhut met vrij zicht cat. VE                           € 2.195 p.p.

Vroegboekactie

Boek voor 28 februari 2021 en ontvang gratis het Signature drankenpakket

 

Drie troeven van deze cruise

✓ Afwisselende vaarroute
✓ Met Nederlandstalige reisbegeleiding
✓ Modern en luxueus cruiseschip

 

Inbegrepen

 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Transfers per bus vanuit België naar Amsterdam (heen/terug) Opstapplaatsen: Lichtervelde, Oostende, Loppem, Gentbrugge)
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Cruise in volpension
 • Koffie, thee, iced tea en water in het buffetrestaurant
 • Gebruik van de openbare faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en voorstellingen in het theater
 • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen​​​​​​​

Niet inbegrepen

verzekeringen, excursies, fooien ($14,50 p.p. / nacht), overige dranken, niet-vermelde diensten.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

11/07/2021

8

VP

€ 1.595,00