Lourdes Touristique 6-daagse

Een nieuwe succesformule voor een volwaardige bedevaart reis zonder lange vermoeiende dagrit. Twee dagen heen en twee dagen terug. Het Maria-oord Lourdes is ideaal gelegen middenin de Pyreneeën voor een prachtuitstap naar de Cirque de Gavarnie. Onderweg doen wij heel wat interessante plaatsen aan (bijna allemaal UNESCO-werelderfgoed): Chartres, Puy-de-Dôme, Limoges, Clermont-Ferrand, Albi en Nevers.

Dag 1
Via Parijs rijden we naar Chartres voor het vrije middagmaal en bezoek aan de kathedraal, één van de parels van de gotiek. In Limoges bezoeken wij de geklasseerde porseleinoven Four des Casseaux en aanpalende shop Royal Limoges.

 

Dag 2
Toulouse, de hoofdstad van de nieuwe regio Occitanie wordt vandaag bezocht. We maken er een stadswandeling en zien het Capitool(bezoek), de basiliek Saint-Sernin en de vele stadskastelen van de rijke pastelhandelaars. Middagmaal in het centrum van de stad. In het jaar van Bernadette, 175 jaar geleden geboren, houden wij in Bartrès, het dorpje waar zei de schapen hoedde, een stop en rijden nadien naar ons hotel.

 

Dag 3
Vrije voormiddag in Lourdes. Gelegenheid tot het bijwonen van de Vlaamse mis in de kapel Pater Kolbe, in de crypte, basiliek of aan de grot. Mogelijkheid om met de gids in de voetsporen van Bernadette te treden naar de watermolen, het cachot, de parochiekerk…. In de namiddag rijden we door het nationaal park van de Pyreneeën naar de Cirque de Gavarnie (UNESCO-werelderfgoed). Flinke stappers kunnen er te voet een wandeling maken in dit keteldal. Een wonderbaarlijke creatie van moeder natuur die werd gevormd miljoenen jaren geleden door de gletsjers. ’s Avonds kan men deelnemen aan de kaarskensprocessie.

 

Dag 4
We verlaten Lourdes richting Albi. In deze rode stad bezoeken we de kathedraal Sainte‑Cecile, prachtig versierd na de overwinning tegen de katharen. Het aanpalend bisschoppelijk paleis herbergt het museum Toulouse-Lautrec en heeft een prachtige tuin. We ronden de dag af in het middeleeuwse Conques, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met een prachtige romaanse abdijkerk en een bekende halte op de bedevaart route naar Compostella. Overnachting in Issoire.

 

Dag 5
We starten de dag met een bezoek aan de abdijkerk van Issoire, Saint-Austremoine (11e-12e eeuw), de mooiste romaanse kathedraal van de Auvergne. Nadien rijden we naar het vulkanenlandschap van Auvergne met zijn vele kratermeren. In 2018 erkend als UNESO-werelderfgoed. Ons middagmaal nemen we in een lokaal restaurant in Orcival, een bedevaartsoord met een prachtige romaanse basiliek. Met een tandradbaan klimmen we naar de top van de Puy-de-Dôme (1460m), de jongste vulkaan in het Centraal Massief.  Langs het plateau van Gergovia waar Vercingetorix de Romeinen versloeg keren we naar ons hotel terug. Misschien doet een verfrissende duik in het verwarmde zwembad de eetlust aanwakkeren

 

Dag 6
Na een rijkelijk ontbijtbuffet vangen we de terugreis aan. In Nevers brengen wij een bezoek aan het schrijn van de Heilige Bernadette in de kloosterkerk Saint-Gildard. Verder via Parijs, Rijsel naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe-autocar.

Volpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag.

¼ liter wijn en water tijdens de avondmalen.

Bezoek Four des Casseaux en tandradbaan naar de Puy-de-Dôme.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 160,00 / reis.

Middagmalen de eerste en laatste dag.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

P.S. : Voor de winnaars van de tombola van de 'Vrienden van Lourdes' wordt voor deze reis een attest afgegeven.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

19/07/2019

6

VP

€ 750,00