Friesland en Ameland 5-daagse

Friesland, Fryslân, de meest noordelijke provincie van Nederland is dit jaar uitgeroepen tot Europese culturele hoofdstad. Ook het Waddeneiland Ameland behoort tot Friesland. De Friesen zijn fier op hun eigen taal, hun mooie zwarte paarden, hun unieke tradities en hun groen waterrijk vlak landschap. Iedere winter kijken ze reikhalzend uit naar de mogelijkheid om de Elfstedentocht in te richten. Net over de grens met Duitsland licht Oost-Friesland. In Papenburg bezoeken wij de scheepswerf Meyer. We zien er hoe de grootste cruiseschepen worden gemaakt, een unieke belevenis!

 

Dag 1

Na een koffiestop rijden wij naar Enkhuizen, een charmant toeristisch stadje gelegen zowel aan het IJssel- als Markermeer. Na een korte stadswandeling is het tijd voor het vrije middagmaal. We rijden Friesland binnen over de afsluitdijk met een korte stop in het bezoekerscentrum. In Marssum maken we nog een kleine dorpswandeling rond het Poptaslot. Check-in in ons hotel en avondmaal.

 

Dag 2

We verkennen Leeuwarden, de culturele hoofdstad van 2018. Stadswandeling naar het Hofplein, het Jodenmonument, de Waag enz. Mogelijkheid tot bezoek aan het Fries Museum en het Prinsessehof Museum. ’s Namiddags bezoeken wij de stoeterij Swarte Paert in Hemrik. Ieder jaar trekken de zwarte Friese paarden de koets met de koning op Prinsjesdag naar het Binnenhof in Amsterdam. Wij bezoeken met een gids de stallen, bekijken de koetsen en als slot is er een kleine dressuurshow. 

 

Dag 3

Door het terpenland met een stop in Hogebeintum rijden we naar Holwerd voor de overzet naar Nes. Bij aankomst op Ameland is voor iedereen een fiets met fietskaart voorzien. Het is er heerlijk fietsen op de 100 kilometer fietspaden, volop genietend van de frisse zeelucht.

 

Dag 4

In de elf steden van de Elfstedentocht werd in het kader van 2018 in iedere stad een fontein gebouwd. In Bolsward gaan wij de vleermuisfontein van de Vlaming Johan Creten bekijken. Onze tocht loopt verder langs Hindelopen, het kleine Sloten, IJlst met zijn fontein van Japanse bloemen. In Sneek gaan wij bij de weduwe Joustra de bekende likeurendrank Beerenburg proeven. Uiteraard gaan wij ook het beeld van de Elfstedenrijder en de Tegeltjesbrug bekijken.

 

Dag 5

We rijden naar Papenburg waar we ontvangen worden in het mooie bezoekerscentrum. Via luchtbruggen in de enorme bouwhallen bekijken wij het constructieproces van de meest luxueuze cruiseschepen. Na dit overweldigende bezoek rijden we naar het centrum van Papenburg voor een vrij middagmaal. De terugreis loopt via Hogeveen, Meppel, Utrecht, Breda en Antwerpen.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

Inkomgelden voor stoeterij Swarte Paert, bezoek en proeverij Beerenburg, de overzet heen en terug naar Ameland en huur fiets met fietskaart, geleid bezoek scheepswerf Meyer.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 180,00 / reis.

De  dranken tijdens het avondmaal.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Plaza Post**** - Leeuwarden

Het hotel en zijn Grand Café bevindt zich in een rustige straat op 2 minuten wandelen van het oude centrum. Het oude centrale postgebouw werd gerestaureerd en omgebouwd tot een exclusief viersterren hotel. De 82 kamers zijn voorzien van alle comfort. Het ontbijt in buffetvorm en het diner worden opgediend in het Grand Café. Een ideale verblijfplaats en uitvalbasis voor onze interessante uitstappen.

https://www.post-plaza.nl/nl/index.html

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

15/07/2018

5

HP

€ 615,00