Dordogne - 6 daagse

De Dordogne, ook de Périgord genoemd, is niet alleen een schitterende natuurstreek in Frankrijk.  Ze spreekt ook de smaakpapillen aan, dank zij haar gastronomische reputatie. Overal zijn er vondsten uit de prehistorie, toen de eerste mensen er in grotten woonden en op bizons jaagden.  De woelige middeleeuwen, met de 100-jarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland, vinden we terug in prachtige stadjes zoals Sarlat, Domme en Rocamadour.

Langs de rivier de Dordogne zien we mooie panorama’s, imposante kastelen en prachtige aangelegde tuinen.

We verblijven midden deze mooie natuur in het kleine dorpje Tamniès, waar Hotel Laborderie ons verwent met een uitstekende keuken. 

 

Dag 1

De heenweg brengt ons via Rijsel, Parijs, Orléans en Vierzon tot Limoges, stad van de porselein. We bezoeken in de buurt het dorpje Oradour, dat volledig uitgemoord en afgebrand werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Via Brive-la-Gaillarde komen we de Périgord binnen, en nemen de weg naar onze verblijfplaats Tamniès.

 

Dag 2

We starten met een bezoek aan het mooie dorpje La Roque-Gageac, waar we een boottocht maken op de rivier de Dordogne.  We nemen het middagmaal (alleen vandaag inbegrepen) op een boerderij, om er te genieten van een typische streekmaaltijd.  In de namiddag brengen we een bezoek aan het kasteel van Milandes, waar de beroemde cabaretzangeres Josephine Baker woonde en er een tehuis voor verlaten kinderen inrichtte.  Tenslotte brengt een treintje ons tot in het middeleeuwse stadje Domme, prachtig gelegen hoog boven de Dordognevallei. 

 

Dag 3

We bezoeken Rocamadour.  Het tegen de rotswand gebouwde bedevaartsoord is één van de mooiste stadjes van Frankrijk.  De gezellige hoofdstraat, de middeleeuwse woningen, de kapel met de Zwarte Madonna en de Basiliek maken van dit verkeersvrije stadje een grote bezienswaardigheid.  In de buurt bezoeken we ook een eendenkwekerij, bekend van de foie gras.  In de namiddag trekken we naar de “Gouffre de Padirac”, een grot die we bereiken via een enorme krater, en waarin we een betoverende boottocht en wandeling maken.  Daarna via Martel terug naar Tamniès.

 

Dag 4

We bezoeken het naburige Sarlat en maken er een wandeling in het schitterend gerestaureerde stadje, waar je zo in de Middeleeuwen waant, ooit het decor van de film “Les Misérables”.  Er is ook vrije tijd om het stadje te verkennen en voor uw vrije middagmaal.  In de namiddag bezoeken we de tuinen van Marqueyssac. We wandelen in het domein door een weelde van buxussen.  De tuin is hoog op een rotsplateau gelegen, hetgeen zorgt voor mooie uitzichten.  

 

Dag 5

In de voormiddag bezoeken we de prehistorische grot Lascaux-II.  Het is een indrukwekkende kennismaking met de levenswijze en de prachtige tekeningen die de eerste mensen in Europa achterlieten.  We hebben daarna nog wat tijd in Les Eyzies, het centrum van de prehistorische cultuur in de Périgord. In de namiddag rijden we naar de wijnstreek van Bergerac voor bezoek aan het wijnkasteel van Monbazillac.  Daarna keren we terug naar het hotel in Tamniès.

 

Dag 6

Terugrit langs dezelfde weg :  Brive, Limoges, Chateauroux, Vierzon, Orléans, Parijs en Rijsel.

 

Inbegrepen

Verblijf in hoofdgebouw in halfpension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot en met het ontbijt laatste dag.

Middagmaal van de tweede dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer in hoofdgebouw hotel  :  € 125,00 / reis

Dubbele Kamer in bijgebouw aan het zwembad : + 50,00 € per persoon / reis

Eénpersoonskamer in bijgebouw aan het zwembad :  + 175,00 € /reis

De middagmalen, behalve het middagmaal de tweede dag.

De toegangsgelden op te bezoeken plaatsen

 

HOTEL LABORDERIE***   

Dit uitstekende 3-sterrenhotel is prachtig gelegen te midden de ongerepte natuur, in een klein oud dorpje boven op een heuvel.  Het hotel bestaat uit twee gebouwen, die naast elkaar gelegen zijn.  U kan kiezen voor een kamer in het hoofdgebouw en dan betaalt u enkel onze standaardprijs.  Mits toeslag kan u ook opteren voor een kamer in het nieuwere bijgebouw aan het openluchtzwembad en de tuin.  Alle kamers hebben modern comfort, met TV, radio, telefoon, WC, bad/douche.  Het hotel is bovendien bekend omwille van zijn uitstekende gastronomie, waar we elke avond van genieten.  ’s Morgens is er uitgebreid ontbijtbuffet.

www.hotel-laborderie.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

10/09/2023

6

HP

€ 880,00

---ENKEL NOG KAMERS IN BIJGEBOUW BESCHIKBAAR---