Devon & Cornwall 5-daagse

Devon, met onze verblijfplaats Torquay is gelegen in het Zuid‑Westen van Groot‑Brittannië. Ook wel de ‘Engelse Rivièra’ genoemd, met Torquay als het Cannes van Engeland! Devonshire en Cornwall zullen ons verleiden met mooie kustlijnen, prachtige kastelen en adembenemende natuurtaferelen. Een ware ontdekkingstocht voor wie houdt van ruige kustlijnen langs de indrukwekkendste rotskust van Groot-Brittannië, Victoriaans Engeland.

 

Dag 1

Via Dover rijden we richting Devon. We verkennen onderweg het prachtige Winchester met zijn goed bewaard middeleeuwse centrum. We bezoeken The Great Hall met de vermeende Ronde Tafel van Koning Arthur, flaneren door de hoofdstraat en maken kennis met schrijfster Jane Austen die in Winchester is overleden. Na de middag bezoeken we de beroemde kathedraal, één van de grootste van Engeland. Doorheen het glooiende landschap van Wiltshire rijden we naar Torquay. Torquay profiteert van de warme golfstroom en geniet een eigen microklimaat, waardoor palmbomen er kunnen gedijen.

 

Dag 2

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Dartmouth. Dit historische havenstadje ademt de vroegere grandeur uit. We bezoeken het oude centrum, het historische havenbassin en flaneren langs de drukke River Dart. In de namiddag trekken we naar Cornwall. Onze eerste halte is de historische vissersplaats Looe, nadien gaat het via kleine wegen naar het nabijgelegen Polperro. Het vissersplaatsje was lange tijd een smokkelaarsnest dat alleen vanuit zee te bereiken was. Het is aangebouwd tegen een paar vooruitstekende rotsformaties en met zijn kronkelende supersmalle straatjes heeft het nog grotendeels zijn authenticiteit bewaard.

 

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Totnes, het tweede oudste stadje van Engeland, gebouwd op een heuvel. Vanaf mei is er elke dinsdag en vrijdag marktdag en verkleden de bewoners zich in Elizabethaanse klederdracht. Voor het middagmaal rijden we naar het prachtige Buckfast Abbey. Deze abdij behoort tot een werkende Benedictijnse kloostergemeenschap waar de paters gespecialiseerd zijn in het maken van wijn en honing. We rijden door het National Park, de laatste wildernis van Engeland. In Princetown, de hoogst gelegen stad van Engeland, bezoeken we het Moorland Visitor Center. Via Postbridge met zijn typische clapperbridge en Moretonhampstead bereiken we het typische moorlandschap Widecomb. Gelegenheid tot wandeling naar de Hay Tor.

 

Dag 4

Na het ontbijt wandelen we eerst naar het nabijgelegen Cockington. Het is een volledig autovrij dorpje, met een landhuis, een pittoresk kerkje en een paar huisjes met rieten daken gelegen in een schitterend park. Alsof de tijd er is blijven stilstaan. In dit voormalig landhuis hebben tal van kunstenaars hun intrek genomen. In de namiddag bezoeken we Powderham Castle, nog steeds bewoond door de lokale graven. We eindigen de dag met een bezoek aan het historische vissersplaatsje Brixham, waar tijdens WO II heel wat Vlaamse vissers naartoe vluchtten.

 

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we Torquay en zetten koers naar Dover. We nemen een meer zuidelijke route dan op de heenreis en rijden langs Bournemouth, Southampton terug tot Dover waar we onze ferry huiswaarts nemen.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar en overtocht per ferry (Calais-Dover).

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

                         

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 115,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen. (+/-  £ 30,00)

Best Western Livermead Cliff Hotel *** - Tourquay

Het voortreffelijke hotel is gelegen op een geweldig mooie locatie boven op een klif, met een prachtige zicht op de Torbay. De kamers zijn voorzien van alle comfort met bad/douche, haardroger, tv, koffie en thee apparaat. Verder beschikt het hotel over een panoramisch terras en gratis Wifi. ’s Morgens kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijt en ’s avonds van een lekkere 3-gangen keuzemenu.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

16/07/2021

5

HP

€ 695,00