Devon, verblijf te Torqauy 5-daagse

Devon, met onze verblijfplaats Torquay is gelegen in het zuid‑westen van Groot‑Brittannië, een streek nog niet zo populair bij ons, maar bij de eilandbewoners zelf heeft deze streek een jarenlange traditie qua toerisme, men noemt ze ook ‘de Engelse Rivièra’ met Torquay als het Cannes van Engeland !! Devonshire en Cornwall zijn beide graafschappen die ons zullen verleiden met mooie kustlijnen, prachtige kastelen en adembenemende natuurtaferelen. Fotogenieke vissershaventjes ademen er nog de sfeer van dramatische schipbreuken en legendarische smokkelaars. Het binnenland is één groot openluchtmuseum van sfeervolle cottagedorpjes op mensenmaat gemaakt. Een ware ontdekkingstocht voor wie houdt van het zeegevoel, stevige kustlijnen langs de meest indrukwekkende rotskust van Groot-Brittannië, Victoriaans Engeland, Engelse tuinen, kastelen en pittoreske dorpen.

 

Dag 1

Via Dover rijden we richting Devon. We verkennen onderweg het prachtige Winchester met zijn goed bewaard middeleeuwse centrum. We bezoeken The Great Hall met de vermeende Ronde Tafel van Koning Arthur, flaneren door de hoofdstraat en maken kennis met schrijfster Jane Austen die in Winchester is overleden. Na de middag bezoeken we de beroemde kathedraal, overigens één van de grootste van Engeland. Doorheen het glooiende landschap van Wiltshire rijden we naar Torquay. Torquay profiteert van de warme golfstroom en geniet een eigen microklimaat, waardoor palmbomen er kunnen gedijen. Torquay en omgeving noemt zich dan ook de Engelse Rivièra. Naar Engelse normen is het een mondaine badplaats.

 

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Totnes, het tweede oudste stadje van Engeland, gebouwd op een heuvel. Vanaf mei is er elke dinsdag en vrijdag marktdag en verkleden de bewoners zich in Elisabethaanse klederdracht. Voor het middagmaal rijden we naar het prachtige Buckfast Abbey. Deze abdij behoort tot een werkende Benedictijnse kloostergemeenschap waar de paters gespecialiseerd zijn in het maken van wijn en honing. Na dit bezoek rijden we door het National Park, de laatste wildernis van Engeland. In Princetown, de hoogst gelegen stad van Engeland, bezoeken we het Moorland Visitor Center. Via Postbridge met zijn typische clapperbridge en Moretonhampstead bereiken we het typische moorlandschap Widecomb. Gelegenhied tot wandeling naar de Hay Tor.

 

Dag 3

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Dartmouth een historische havenstad. Het plaatsje ademt nog wat van de vroegere grandeur uit. We bezoeken samen het oude centrum, het historische havenbassin en we flaneren langs de drukke River Dart. In de namiddag trekken we naar Cornwall. Onze eerste halte is de historische vissersplaats Looe, daarna trekken we via kleine wegen naar het nabijgelegen Polperro. Het vissersplaatsje was lange tijd een smokkelaarsnest dat alleen vanuit zee te bereiken was. Het is aangebouwd tegen een paar vooruitstekende rotsformaties en met zijn kronkelende supersmalle straatjes heeft het nog grotendeels zijn authenticiteit bewaard.

 

Dag 4

Na het ontbijt wandelen we eerst naar het nabijgelegen Cockington. Het is een volledige autovrij geklasseerd dorpje, met een mansion, een pittoresk kerkje en een paar huisjes met rieten daken gelegen in een schitterend park. Het is alsof de tijd er is blijven stilstaan. In de vroegere mansion hebben tal van kunstenaars hun intrek genomen. In de namiddag bezoeken we Powderham Castle, nog steeds bewoond door de lokale graven. Tot slot brengen we een bezoek aan het historische vissersplaatsje Brixham, waar tijdens de tweede wereldoorlog heel wat Vlaamse vissers naartoe vluchtten.

 

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we Torquay en ons hotel en zetten koers naar Dover. We nemen een meer zuidelijke route als op de heenreis en rijden langs Bournemouth tot Southampton en zo verder terug tot Dover.

 

Inbegrepen

Reis per luxe autocar, overtochten per ferry.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 140,00 / reis.

De dranken tijdens het avondmaal.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

 

LAATSTE BESCHIKBARE KAMERS - GEEN SINGLE KAMERS MEER BESCHIKBAAR, ENKEL DUBBEL OF TWIN.

Torbay Court Hotel *** - Paignton (of gelijkwaardig)

Het hotel ligt aan een rustige doodlopende weg, in het hart van Paignton, in Devon. Het ligt op minder dan 5 minuten lopen van de belangrijkste boulevard. Alle kamers zijn uitgerust met houten meubels en hebben een pastelkleurige inrichting. Ze zijn voorzien van ​​een eigen badkamer en gratis WiFi.

www.torbaycourthotel.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

02/09/2018

5

HP

€ 550,00

VOLZET!