Cotswolds 5-daagse

Op de glooiende heuvels van de Cotswolds liggen rustige, pittoreske dorpjes, die hun welvaart danken aan de middeleeuwse wolhandel. Sprankelende beekjes rollen door het landschap, waar de traditie om te  bouwen met lokale honingkleurige kalksteen een groot deel van de hun kenmerkende warmte en charme uitstralen. Dit typisch Engelse landschap, beschreven als ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ trekt bezoekers van over de hele wereld aan.

 

Dag 1

Via Calais varen we naar Dover. Vrij ontbijt aan boord. Tegen de middag bereiken we Oxford. In de namiddag brengen wij een bezoek aan Christ Church College, één van de mooiste en grootste colleges van Oxford, waarvan de kapel van dit college tevens de kathedraal van Oxford is. Tijdens een gegidste wandeling zien wij vervolgens Bodleian Library, Radcliffe Camera en de ‘Brug der Zuchten’. Oxford was ook de thuishaven van de tv-reeks ‘Inspector Morse’. Na onze wandeling rijden we naar Steeple Aston, waar ons hotel gelegen is.

 

Dag 2

Vandaag ontdekken wij de Cotswolds zelf met een bezoek aan        Stow-on-the-Wold. Op het marktplein staat nog een houten constructie, waar de voeten van de gevangenen werden vastgeklikt, om dan door dorpsgenoten bekogeld te worden met rotte groenten. Het plein is nu nog omringd door 17e en 18e -eeuwse huizen, pubs, winkels en antiekzaken. Het dorp had destijds ook een belangrijke schapenmarkt. Ook de kerk en kerkhof zijn zeker een bezoekje waard.

Daarna gaat het naar Bourton-on-the-Water, het Venetië van de Cotswolds genoemd, omwille van de rivier de Windrush die er door stroomt en de vele bruggetjes.

Nadien verlaten we even het historische Cotswolds voor een bezoek aan Broadway en Evesham, waar we de ruïnes van de voormalige abdij bezoeken en op het marktplein het standbeeld van de legende van Eof.

 

Dag 3

Na het ontbijt gaat het naar Warwick, waar we Warwick Castle bezoeken. Eén van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Engeland. In het kasteel met verscheidene vertrekken, ingericht in de 17de en 18de eeuwse stijl, staan wassen beelden om alles nog levendiger te maken. De tuinen met o.a. een rozentuin en een fazantentuin zijn zeker ook een bezoekje waard.

In de namiddag bezoeken we Hidcote Manor Gardens, een grote landschapstuin ingedeeld in kleine tuinkamertjes die van elkaar gescheiden zijn door hagen en muren. Elke tuin is verschillend ingericht en bevat uitzonderlijke planten.

Op de terugreis houden wij nog een korte stop om Chipping Campden te bezoeken, alvorens we terugkeren naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4

Deze dag is volledig aan Shakespeare besteed. Eerst bezoeken we Anne Hathaway’s cottage, het lieflijke geboortehuis van de vrouw van Shakespeare. Het originele meubilair, het mooie strooien dak en de tuin maken het de moeite waard om dit huis te bezoeken. Ook Mary Arden’s Farm (huis van Shakespeares moeder) is zeer leuk (fotostop). Tegen de middag zijn wij in Stratford-upon-Avon waar wie wil een geleide wandeling kan maken met een bezoek aan diverse plekken die verwijzen naar Shakespeare.

 

Dag 5

Na het ontbijt vatten we de terugreis aan naar Woodstock, om Blenheim Palace de geboorteplaats van Winston Churchill te bezoeken.               

In de namiddag terug huiswaarts richting Dover, waar we terug inschepen op de ferry.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar en overtocht per ferry (Calais-Dover).

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

                         

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 150,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen. (+/- £ 75,00)

The Holt Hotel*** - Steeple Aston

Ons hotel is opgetrokken in typische Cotswolds-stijl. Men beschrijft het als ‘de perfecte rustplaats voor een relaxerend verblijf op het vredige platteland’. De kamers zijn uitgerust met alle modern comfort, badkamer met toilet, telefoon, broekenpers, haardroger en televisie. Er is een pub, een gezellige lobby en een restaurant voor verzorgde maaltijden en full English breakfast.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

31/07/2021

5

HP

€ 580,00