Cotswolds 5-daagse

Lieflijke dorpjes met honingkleurige huizen en rieten daken verscholen in een groen glooiend landschap met alomtegenwoordige schapen. Een bezoek aan universiteitsstad Oxford, een historisch bad in het kasteel van Warwick, de beroemde Hidcote Manor tuinen en zelfs een vleugje Shakespeare zitten in de unieke mix van deze reis.

 

Dag 1

Na de oversteek Calais-Dover nemen we de snelweg naar London en zo naar Oxford waar we rond de middag (lokale tijd) aankomen. Na het vrij middagmaal geleide wandeling door deze schitterende universiteitsstad. We bezoeken Christchurch college, het grootste en mooiste van alle colleges. Daarna flaneren we tussen de vele schitterende gebouwen die Oxford rijk is (Bodleian Library, Sheldonian Theatre, Radcliffe camera, Brasenose College, de Examination Rooms…). Transfer naar ons centraal gelegen hotel in Steeple Aston.

 

Dag 2

Vandaag trekken we door het ongerepte Cotswolds landschap en verkennen we een paar heel aparte maar schitterende dorpen: de oude marktstad Stow-on-the-Wold, Bourton-on-the-Water (het Venetië van de Cotswolds) en het beroemde straatdorp Broadway. We verlaten even het historische Cotswolds voor een bezoek aan Evesham, de ‘geboorteplaats’ van de Engelse democratie en de plaats waar ooit één van de grootste en rijkste kloosters van Engeland stond.

 

Dag 3

Na het ontbijt bezoeken we één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Engeland: Warwick Castle. Het evolueerde van een kille burcht naar een luxueus woonhuis. De Merlin-groep (die ook Madame Tussauds uitbaat) brengt op een schitterende manier met poppen en live acteurs de rijke geschiedenis van het kasteel tot leven. Warwick Castle was dan ook niet voor niets al een paar keer de attractie van het jaar in Groot-Brittannië. Na de middag bezoeken we één van de meest toonaangevende Engelse tuinen: Hidcote Manor Garden, schitterend ‘verstopt’ in het Cotswolds landschap. We ronden de dag af met een korte wandeling in Chipping Campden met zijn beroemde Market Hall en Almshouses.

 

Dag 4

Vandaag focussen we ons op een gezellige manier op Shakespeare. We bezoeken eerst het lieflijke huisje waar zijn vrouw Ann Hathaway woonde. Via Mary Arden’s House trekken we naar het centrum van het gezellige Stratford-upon-Avon. Na de middag vrije tijd of een geleide wandeling langs de diverse locaties die er in verband worden gebracht met Shakespeare (Swan Theatre, de kerk, Hall’s Croft, Almshouses, Guildhall, New Place, Shakespeare’s Birthplace…).

 

Dag 5

Meteen na het ontbijt rijden we naar het nabij gelegen Blenheim Palace zowat het Versailles van Engeland, waar ook Winston Churchill werd geboren. We bezoeken eerst         de beroemde tuinen aangelegd door tuingenie Capability Brown. Daarna leidt een lokale gids ons rond in de state rooms van dit majestueuze kasteel. Na het middagmaal rijden we naar Dover voor onze oversteek naar Calais. Daarna terug naar de diverse opstapplaatsen.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar en overtocht per ferry (Calais-Dover).

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.

                         

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 150,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

The Holt Hotel*** - Steeple Aston

Ons hotel is opgetrokken in typische Cotswolds-stijl. Men beschrijft het als ‘de perfecte rustplaats voor een relaxerend verblijf op het vredige platteland’. De kamers zijn uitgerust met alle modern comfort, badkamer met toilet, telefoon, broekenpers, haardroger en televisie. Er is een pub, een gezellige lobby en een restaurant voor verzorgde maaltijden en full English breakfast.

www.holthotel.co.uk

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

21/07/2019

5

HP

€ 570,00

VOLZET!