Corsica, Rondreis - vliegvakantie 8-daagse

Met reden wordt Corsica “het eiland van de schoonheid” genoemd.  Het is een wondermooi eiland met schitterende kusten, een indrukwekkend gebergte en gezellige stadjes.  Corsica behoort bij Frankrijk maar voelt Italiaans aan, niet enkel door z’n mediterraan klimaat maar ook omdat het eeuwenlang door Genua werd bestuurd.

Sima Tours biedt u een unieke topreis aan. In 8 dagen krijgt u de mooiste plaatsen van het eiland te zien.  Met slechts drie verblijfshotels blijft de rondreis aangenaam en niet overladen.  We reizen met het vliegtuig, wat u een lange heen- en terugreis per bus bespaart.  En tenslotte aan een heel eerlijke prijs, vergelijk gerust.

 

Dag 1

Met de bus naar Charleroi voor rechtstreeks vlucht naar Corsica.  Als de vlucht op tijd aankomt bezoeken we kort de historische stad Bastia.  Daarna een eerste kennismaking met het eiland doorheen de woestijn van Agriates, en zo naar onze eerste verblijfplaats Calvi.

 

Dag 2

In de voormiddag bezoeken we Calvi en zijn hooggelegen citadel op een schiereiland tussen de Golf van Calvi en de Golf van Revellata.  Vrije tijd en vrij middagmaal in het gezellige centrum en aan de jachthaven.  In de namiddag een mooie uitstap naar de typische oude dorpjes van de Balagne.  We houden halte in de kunstenaarsdorpjes Pigna en Sant’Antonino.  Terug naar het hotel in Calvi.

 

Dag 3

Vandaag bezoeken we de Golf van Porto met zijn unieke rotsformaties “Calanches de Piana”, Unesco-werelderfgoed.  ’s Morgens volgen we een schitterende route langs de Golf van Girolata en de Col de la Croix.  In Porto is er vrije tijd voor het middagmaal en gelegenheid tot een boottocht om de “Calanches de Piana” te bewonderen van op de zee.  Terugrit naar Calvi via dezelfde route.

 

Dag 4

We verlaten Calvi en rijden via Ponte-Leccia naar Corte, universiteitsstad en vroegere hoofdstad van Corsica.  Met een toeristisch treintje komen we tot aan de citadel op een hoge rotspiek, waarrond de oude stad gebouwd werd.  Bezoek en vrije tijd rond de middag.  In de namiddag zetten we onze reis verder naar het zuiden van het eiland, en naar onze tweede verblijfplaats Sartène.

 

Dag 5

’s Morgens ontdekken we Sartène, “het meest Corsicaanse stadje van Corsica”.  De ziel van Sartène is vooral te vinden in het oude stadscentrum, dicht bij ons hotel.  Na een kleine wandeling en een proeverij van streekspecialiteiten, is er vrije tijd voor het middagmaal.  In de namiddag maken we een schitterende rit in de bergen, met de fameuze Col de Bavella en zijn rotspieken.  Onderweg passeren we typische dorpjes met granieten huizen.  Daarna terug naar Sartène.

 

Dag 6

Excursie naar Bonifacio.  Onderweg ontmoeten we een Genuese toren naast een rots die de vorm van een leeuw heeft.  In Bonifacio, op het meest zuidelijke punt van het eiland nabij Sardinië, is er gelegenheid tot een boottocht om van op de zee de rotsformaties met grotten te bewonderen waarop de stad gebouwd is.  Een toeristisch treintje brengt ons naar de bovenstad, voor bezoek en vrije tijd.  Daarna terug naar het hotel in Sartène.

Dag 7

’s Morgens vertrek naar Ajaccio, de grootste stad van het eiland.  We maken een stadswandeling met de voornaamste bezienswaardigheden en gelegenheid om het huis van Napoleon te bezoeken.  Daarna vrije tijd met gelegenheid tot eigen bezoek en middagmaal.  Vooraleer verder te rijden zien we het graf van Toni Rossi.  In de namiddag reizen we verder naar Borgo, voor intrek in het hotel.

 

Dag 8

In de voormiddag transfer naar de nabije luchthaven van Bastia, voor terugvlucht naar Charleroi.  Daarna breng een Sima-bus ons terug naar Lichtervelde en de andere afstapplaatsen.

 

Inbegrepen :

Transfer per bus naar en van de luchthaven van Charleroi.

Vluchten van Charleroi naar Bastia met Corsica Air, en terug.

Verblijf in half-pension :3 gangen avondmaal, overnachting en ontbijt.

Alle uitstappen met plaatselijke bus en chauffeur voor de hele reis.

Toeristisch treintje te Corte.

Nederlandstalige begeleiding van onze Sima Tours reisgids.

 

Niet inbegrepen :

Toeslag éénpersoonskamer: + 425 €

Dranken aan tafel, middagmalen, en persoonlijke uitgaven.

Toegangsgelden voor de bezoeken.

 

Hotels

1ste, 2de en 3de nacht in het 3-sterren Hotel Christoph Colombe in Calvi.

4de, 5de en 6de nacht in het 3-stereen Hotel Les Roches in Sartène.

Laatste nacht in het 3-sterren Hotel Isala in Borgo.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

16/07/2023

8

HP

€ 1.595,00

---VOLZET---