Corsica, Rondreis - vliegvakantie 8-daagse

Ontdek tijdens deze 8‑daagse vliegtuigreis het ‘Ile de Beauté’ van Corsica in al haar verscheidenheid. De oude Grieken noemden het eiland ‘Kalliste’ = mooiste eiland ter wereld. Dus zeker de moeite om Corsica, dat deel uitmaakt van Frankrijk, te bezoeken. Van de bekendste bezienswaardigheden tot de meest befaamde badplaatsen. Een aparte wereld met een enorm gevarieerde natuur!

 

Dag 1

We vertrekken met onze bus vanuit Lichtervelde richting Brussel voor check-in van onze rechtstreekse vlucht naar Bastia. Eenmaal aangekomen in Bastia transfer naar het hotel waar we worden onthaald met een welkomstcocktail. Verblijf en avondmaal in de streek van Bastia.

 

Dag 2

Vandaag bezoeken we Cap Corse, het meest noordelijke deel van het eiland. We maken een tussenstop in Saint-Florent, Patrimonio (gekend om zijn wijnen), Nonza met zijn zwarte strand, Albo en de Genuese toren, Canari (leifklif), Pino en Luri. Na het middagmaal rijden we naar Erbalunga. We eindigen terug in Bastia voor een bezoek aan de lage stad.

 

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we richting Corte, de historische en culturele hoofdstad van het eiland. We bezoeken de stad in een klein toeristisch treintje en nemen hier ons middagmaal. In de namiddag naar Castagniccia, het dorpje dat verschuilt ligt achter het kastanje bos. We sluiten de dag af in Morosaglia, het dorp van Pascal Paoli, ‘de vader des vaderland’ en het museum.

 

Dag 4

Via het heuvelachtige Balagne, rijden we naar Ile Rousse (korte stop) en verder naar Calvi waar we de stad bezoeken. Na het middagmaal rijden we naar Sant Antonino via Corbara, Pigna en Aregno zijn prachtig bewaarde bergdorpen. Avondmaal en overnachting in ons hotel in de streek van Ile Rousse.

 

Dag 5

Vertrek naar Porto voor een bezoek aan de wondermooie Calanques in Piana, UNESCO-werelderfgoed. Middagmaal in Porto. Verder naar Ajaccio waar we te voet tot het oude gedeelte van de stad gaan. Avondmaal en overnachting in ons hotel in de streek van Ajaccio.

 

Dag 6

In de voormiddag rijden we via de typische dorpjes naar de Col de Bacella met panorama op de ‘Aiguilles’. Middagmaal in Zonza. In de namiddag bereiken we Porto Vecchio via het massief van Ospedale. Avondmaal en overnachting in ons hotel in de streek van Porto-Vecchio.

 

Dag 7

Vertrek richting Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa, gelegen op een indrukwekkend klif op een hoogte van 60 m. We bezoeken de grotten en kliffen per boot. Middagmaal in de haven. Bezoek aan de bovenstad met een treintje. Vrije tijd voor wandeling of shopping.

 

Dag 8

We vertrekken naar Aléria voor een bezoek aan de Romeinse site. Verder naar Bastia voor het middagmaal, bezoek aan de citadel waar we een concert van Corsicaans polyfonie bijwonen (duur 30 min.), gevolgd door een proeverij van lokale producten. Transfer naar de luchthaven voor onze terugreis naar Brussel en terug naar onze afstapplaatsen.

 

Inbegrepen:

 

De vliegtuigreis heen en terug.

Alle verplaatsingen met de bus, Lichtervelde-Zaventem-Lichterveldeen in Corsica.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het middagmaal de laatste dag. (ontbijtbuffet, 3-gangenmenu ’s middags en ’s avonds)

Nederlandse gidsbegeleiding.

Bezoek Corte met toeristisch treintje, boottocht en treintje in Bonifacio, toegang tot de Romeinse site in Aléria en het Paoli museum, het polyfone concert en de lokale proeverijen.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 275,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Diverse hotels - Corsica

We verblijven in verschillende driesterren hotels, steeds voorzien van alle comfort. Voorzien van een uitgebreide buffet en avondmaal.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

08/09/2018

8

VP

€ 1.590,00