Barcelona & Cataloniƫ, Santa Suzanna

Een leuke combinatie van een citytrip naar de hippe hoofdstad van Catalonië en een strandverblijf in een luxueus hotel met alles erop en eraan. Onderweg zien wij enkele interessante attracties: Oradour-sur-Glane, Canal du Midi, Carcasonne, Pezénas.

 

Dag 1

Via Parijs en Orléans naar Oradour-sur-Glane, het dorp dat in 1944 werd uitgemoord en verwoest door de Duitsers. Bezoek aan het Centre de Mémoire en korte wandeling. Avondmaal en overnachting in Brive–la-Gaillarde.

 

Dag 2

We doorkruisen de Périgord en rijden via Toulouse, langs het Canal du Midi naar Carcasonne voor het vrije middagmaal. Deze volledig gerestaureerde binnenstad (Unesco werelderfgoed) was een bolwerk van de Katharen. In Figueras maken wij kennis met de surrealistische wereld van Salvador Dali. Mogelijkheid tot bezoek aan het Dali-museum. Verder naar ons verblijfshotel.

 

Dag 3

Vrije dag. Men kan relaxen in de milde herfstzon aan het zwembad, wandelen langs de prachtige strandlijn, te voet of per huurfiets of met het toeristentreintje onze verblijfplaats verkennen. Het station ligt op 2 minuten van het hotel. Voor 10 euro spoor je heen en terug in 40 minuten naar Barcelona (halte Plaza de Catalunya).

 

Dag 4

Uitstap naar Barcelona met een uitgebreide stadsrondrit: Plaza d’Espana, Plaza de Catalunya, de modernistische bouwwerken van Gaudi. Mogelijkheid om Camp Nou (de voetbaltempel van F.C. Barcelona), de Sagrada Familia en het Park Guëll te bezoeken.

 

Dag 5

Opnieuw naar Barcelona. Via de haven, de oude visserswijk, het standbeeld van Colombus rijden wij naar Montjuic. We houden halt aan het Olympisch stadion, Poble espanyol… Vrije lunch op de wereldberoemde Ramblas met zijn vele straatartiesten. Wandeling langs de Boqueria, de overdekte markt, de kathedraal La Seu en de gotische wijk. Vrije tijd met o.a. mogelijkheid tot bezoek aan het Picassomuseum.

 

Dag 6

Daguitstap naar Gerona, de hoofdstad van de Spaanse gastronomie, gelegen op een heuvel aan de oevers van de Onyar. Een historische stad met een heel rijk cultureel verleden. We maken er een wandeling naar de gotische kathedraal, Arabische baden, de kapittelkerk Sant Feliu. Tijd om te flaneren in de oude middeleeuwse steegjes of voor een terrasje al dan niet met tapas.

 

Dag 7

Wij verlaten ons hotel en rijden langs de Middellandse Zee, doorheen de wijngaarden in herfsttooi. In Fonserannes gaan wij het indrukwekkende sluizencomplex van de Canal du Midi bekijken (Unesco werelderfgoed). Vrij middagmaal in Pezénas, de plaats waar Molière ieder jaar de première gaf van zijn nieuw toneelstuk en die gedurende 2 eeuwen de politieke hoofdstad van de Lanquedoc was. Nadien over de brug van Millau (stop in het mooie informatiecentrum) naar Aumont-Aubrac voor overnachting en avondmaal in Le Gabale.

 

Dag 8

Tevreden en met een zuiders kleurtje keren wij via Clermont-Ferrand en Parijs naar huis terug.

 

Inbegrepen:
Reis per luxe-autocar.

 

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.
Wijn en water aan tafel inbegrepen in Santa Suzanna en Aumont-Aubrac.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 195,00 / reis.

Wegens de grote volkstoeloop dient voor een bezoek aan het interieur van de Sagrada Familia en Park Guëll vooraf gereserveerd worden. Dit kan men bij inschrijving reserveren. Sagrada Familia: 22,00 euro/pp met audiogids (geen Nederlands beschikbaar), 15,00 euro/pp zonder audiogids. Park Guëll: 7,00 euro/pp.

Aquahotel Onabrava - Santa Suzanna****

Aquahotel Onabrava & Spa is een uitstekend verblijfshotel dat ligt aan de strandboulevard van Santa Suzanna. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben balkon. De meeste balkons bieden zicht op de Middellandse Zee. Het restaurant serveert internationale buffetgerechten ’s morgens en ’s avonds. Het hotel heeft ook een Music Nightclub met een dansvloer. Iedere avond is er een spektakel. De grote buitenzwembaden zijn voorzien van hydromassage. Op het grote zonneterras met de snackbar La Pergola zijn de strandzetels gratis.

www.aquahotel.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

30/09/2017

8

HP

€ 645,00