Aube en Verdun 4-daagse

Alle champagnekenners weten dat de champagnestreek zich niet beperkt tot de regio Reims-Epernay. Dichter bij de Bourgogne ligt een tweede gebied dat qua kwaliteit zeker niet moet onder doen voor zijn grote broer: de Aube. Wij verblijven in Troyes, de hoofdstad van de Aube. In de middeleeuwen was Troyes al wereldwijd beroemd om zijn jaarmarkt. De rijkdom van de vele historische gebouwen en huizen in vakwerk charmeren iedere toerist. Naast Troyes doen wij in deze vierdaagse nog een resem hoogtepunten aan zoals Châlons-en-Champagne, Colombey-les-deux-Eglises, Les Riceys en Verdun.

 

Dag 1

Na een koffiestop langs de autostrade rijden we naar Châlons-en-Champagne, in de middeleeuwen bekend om zijn jaarmarkt, voor een bezoek met een fluisterboot: een tochtje van 45 minuten met twee tunnels geeft ons een goed beeld van deze kunststad. Vrij middagmaal. Op weg naar Troyes houden we nog een stop in Longsols om één van de mooiste kerkjes in vakwerk te gaan bekijken.

 

Dag 2

Vandaag gaan wij naar Colombey-les-deux–Eglises, het dorp waar generaal de Gaulle gewoond heeft en begraven is. Wij rijden langs de lac d’Orient, een waar paradijs voor de vogelliefhebbers, naar Giraudot en zo verder naar het stemmige champagnedorp Colombé-le-Sec, waar wij een bezoek brengen aan de lokale coöperatieve. Een glaasje bubbels van deze godendrank mag uiteraard niet         ontbreken. Driegangenmenu in Colombey. Nadien bezoek aan de kerk en het graf van de Gaulle op het kerkhof. Gelegenheid om er het de Gaulle memorial en het kruis van Lotharingen te bezichtigen, alsook het landhuis waar hij woonde. Op de terugreis houden wij nog een stop in Bayel, beroemd om zijn kristal en in Clairvaux bij de oude abdij.

 

Dag 3

Via Chaource rijden wij naar Les Riceys bekend voor zijn champagne en voor zijn rosé-wijnen. Wij bezoeken er het huis Guy de Forez. Les Riceys bestaat uit drie gehuchten met drie geklasseerde kerken, twee kastelen, zes kapellen en zeven ‘lavoirs’ gelegen langs de rivier de Laignes. Voor het middagmaal rijden we naar het kunstenaarsdorp Essoyes. De impressionist Auguste Renoir heeft er geleefd en is er begraven. We maken er een wandeling langs de plaatsen die men terugvindt op zijn schilderijen. We keren terug naar Troyes voor stadsbezoek. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 4

Na het ontbijtbuffet vertrekken wij naar Verdun. Verdun  profileert zich wereldwijd als een vredesstad. Met een treintje bezoeken wij de citadel en maken er kennis met het harde soldatenleven tijdens de oorlog. Vrij middagmaal in het centrum of langs de oevers van de Maas. Na een stadswandeling bezoeken wij een fabriek van doopsuiker. Nadien maken we een rondrit naar het slagveld van Verdun waar gedurende 300 dagen hevig werd gevochten tijden WOI en zien de forten van Vaux en Douaumont, het verdwenen dorp Fleury-sous-Douaumont en het Memorial. We bezoeken het indrukwekkende Ossuarium en kerkhof. Via Sedan, keren wij naar huis terug na een mooie reis vol afwisseling en culinair genot.

 

Inbegrepen:

Reis per luxe autocar.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.  Drank inbegrepen bij avondmaal.

De fluisterboot in Châlons, bezoek en proeverij van twee champagnekelders en bezoek citadel van Verdun.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 120,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Troyes Mercure Centre**** - Troyes

Een 4-sterren hotel met alles erop en eraan gehuisvest in een omgebouwde textiel fabriek, nauwelijks 500m van de voetgangerszone en het historisch centrum. Het hotel beschikt over bar, terras, restaurant, internethoek en gratis Wi-Fi in de lobby. Zijn uitstekende ligging laat toe iedere avond te voet de prachtig verlichte middeleeuwse vakwerkhuizen te gaan bekijken.

www.accorhotels.com/Mercure/troyes

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

05/08/2018

4

VP

€ 440,00