Almabtrieb, Mariastein 6-daagse

Het is een jaarlijkse traditie en een groots volksfeest in Tirol: de terugkeer van de versierde koeien uit de Alpenweiden naar hun stal beneden in het dorp. Dit jaar maken wij deze gebeurtenis mee in het Brixental. De gemoedelijke sfeer is er tastbaar op de boerenmarkt opgeluisterd door verschillende muziekoptredens.

 

Dag 1

We rijden naar onze bestemming via de Duitse autosnelwegen en voorzien de nodige rusttijden.

 

Dag 2

Vrije voormiddag om te genieten van ons hotel en om Mariastein te verkennen. Mariastein is van oorsprong een bedevaartsoord. Bovenop een rots staat een burcht uit de 14de eeuw met een privaat museum en een kerk op de bovenste verdieping. Voor het vrij middagmaal rijden wij naar Rattenburg, we bezoeken er ook de artisanale glasblazerij. Rattenburg straalt nog de rijkdom uit van de eigenaars van de vroegere zilvermijnen. Vrije tijd om wat rond te kuieren en misschien een wandeling te maken tot aan de ruïnes van het kasteel.

 

Dag 3

We beleven de Almabtrieb: We starten de dag met een bezoek aan de boerenmarkt in het piepkleine skioord Kelchsau. Nadien naar het nabije Hopfgarten voor de stoet koeien waarvan sommigen van 30 km ver komen. Ambiance verzekerd! We ronden de dag af met wat vrije tijd in het mondaine skioord Kitzbühel.

 

Dag 4

Gelegen aan de voet van de Karwendel bezoeken wij het privaat jachtslot Tratzberg gebouwd rond 1500 in Renaissancestijl. Met een treintje bereiken wij het kasteel en volgen nadien de gids in de verschillende kamers die nog allemaal hun oorspronkelijk interieur hebben. We rijden het Zillertal in tot Mayrhofen voor het vrije middagmaal. Nadien verder tot aan de voet van de Hintertux-gletsjer, de plaats waar je zelfs in de zomer kan skiën.

 

Dag 5

In Fügen bezoeken wij een grote kaasmakerij gevolgd door een proeverij en ook het beleveniscentrum van een houtbewerkingsbedrijf. Wij zien er hoe bio-elektriciteit wordt geproduceerd en pellets gemaakt. Spectaculair! Vrij middagmaal in de hoofdstad van Tirol, Innsbruck. Korte wandeling naar het gouden dak, de Dom en de Hofburg. Bezoek aan het klokkenmuseum en klokkengieterij Grassmayr die al 14 generaties lang met passie klokken maken die uitgevoerd worden naar meer dan 100 landen. Op de terugweg houden wij nog halt aan de shop van Swarovski in Wattens.

 

Dag 6

Na een rijkelijk ontbijtbuffet keren wij huiswaarts vol aangename herinneringen.

 

Noot: Tijdens ons verblijf zullen wij op vrijdag-zaterdag en zondag geconfronteerd worden met de wereldkampioenschappen op de weg. Zowel de mannen U23, als vrouwen en elite-beroepsrenners doorkruisen kort na de start onze verblijfsplaats op weg naar Innsbruck waar dan de lokale ronden worden gereden. Wij zullen ons moeten schikken naar de verordeningen van de politie.

 

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar.

Halfpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag (uitgebreid ontbijtbuffet en driegangenmenu met saladebuffet).

Toegangsgelden voor bezoek kasteel Tratzberg en treintje, de klokkengieterij, het belevingscentrum houtbewerkingsbedrijf, de kaasmakerij en de glasblazerij.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 125,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden of liften op te bezoeken plaatsen.

Hotel Mariasteinerhof **** - Mariastein

Een stijlvol hotel gelegen in het idyllische piepkleine Mariastein (300 inwoners) midden de dichtbeboste wouden in het gebied van de Hohe Salve. De omgeving is een waar wandelparadijs. De Duitse Jacobweg loopt er doorheen. Ruime comfortabele kamers met Tiroolse charme voorzien van alle comfort. Gratis gebruik van de welnessruimte met sauna, stoombad, infraroodcabine, enz.

https://www.mariasteinerhof.at/nl/start.html

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

27/09/2018

6

HP

€ 695,00

VOLZET!