Zuid-Engeland bezoek Royal Tunbridge Wells en Penshurst Place and Gardens

Voor liefhebbers van kastelen, landgoed en prachtig aangelegde tuinen is deze daguitstap zeker een aanrader.
Met de shuttle rijden we door het prachtige graafschap Kent. We rijden verder naar Royal Tunbrigde Wells om te flaneren op The Pantilles en een wandeling te maken naar de bekende ijzerhoudende bron die gekend is voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Rond de jaren 1600 was deze stad zeer geliefd bij de Londenaren omwille van de mode. Daar kun je ook genieten van een kopje koffie, thee of een lokaal wijntje uit het graafschap Kent proeven.

Vrij middagmaal.

Ook bezoek we Penshurtst Place and Gardens. Penshurst is een eeuwenoud dorpje in de schaduw van een magnifiek 'stately home', een landhuis, ooit eigendom van Hendrik VIII. De enorme Baron's hall is een hoogtepunt van middeleeuwse bouwkunst. (14e eeuw) met goed-bewaarde houten zoldering, de oorspronkelijke eiken tafels en een unieke vuurhaard zonder schouw. Ook de dining room, de wapenkamer, enz. zijn rijk gedecoreerd met zilverwerk, schilderijen en wandtapijten.

 

De tuinen van Penhurst Place zijn geroemd van de 17e eeuw. In de ommuurde tuin vindt men een aaneenschakeling van tuinkamers, elk met eigen karakter, brede hagen, verrassende waterpartijen, borders met een weelde aan kleurrijke planten en bloemen.

Een bijzondere plaats!

 

Ticket inbegrepen in de prijs.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

13/08/2019

€ 69,00

€ 66,00

LAATSTE PLAATSEN!