Seneffe, Mons, Lessen Notre-Dame à la Rose, alle musea gratis

Een unieke daguitstap met drie Waalse topattracties die allemaal gratis zijn.

Voor eerst het kasteel en de tuinen van Seneffe, architect Dewez bouwde dit classicistisch kasteel voor een rijke ondernemer. Na een bewogen geschiedenis werd het eigendom van de Franse Gemeenschap die er het museum voor zilversmeedwerk in onder bracht.

De prachtige tuinen werden opnieuw aangelegd volgens de oorspronkelijke plannen. Terecht beschouwen veel Walen Seneffe als hun 'Versailles'.

 

Voor het vrije middagmaal rijden we naar de prachtige grote markt van Mons, in 2015 uitgeroepen tot Europese Culturele hoofstad. Veel plannen waren in 2015 maar gedeeltelijk of niet uitgevoerd, vier jaar later is dit anders.

Topattracties: het Renaissance-belfort met gratis lift tot boven op het platform, de kapittelkerk Saint-Waltrudies, het BAM (museum van schone kunsten), de Artothéque, enz..

 

Het oude klooster- hospitaal Notre-Dame à la Rose werd gesticht in 1242. Na een restauratie van bijna 20 jaar is het een echte parel, die lonkt naar de erkenning als UNESCO-werelfderfgoed. De heraanleg van de middeleeuwse kruidentuin is de jongste realisatie die echt meer dan de moeite waard is.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

07/07/2019

€ 27,00

€ 24,00