Rijsel, braderie, musea gratis en Utopia-Lille3000

Via onze opstapplaatsen rijden we naar Rijsel. In Rijsel wordt u afgezet op de bushalte in de rue des Canonniers rond 10u30. De bus komt U op dezelfde plaats 's avonds ophalen.

 

Na twee jaar onderbreking heeft in het eerste weekend van september opnieuw in Rijsel van september de braderie plaats. Deze enorme rommel- en antiekmarkt is de grootste in Europa met meer dan twee miljoen bezoekers. Gans de binnenstad is autovrij. 10000 exposanten waaronder 300 professionele antiekhandelaars stallen hun waar uit over een afstand van meer dan 100 kilometer. De markt begint de zaterdag om 8h en loopt non-stop door tot 18h de zondag. In alle restaurants worden mosselen en frieten geserveerd .De lege schelpen, ongeveer 500000 kilo worden voor elk restaurant op het voetpad op een hoop gegoten.

 

Van mei tot oktober zijn er in Rijsel in het kader van Utopia Lille 300O heel wat evenementen, tentoonstellingen en concerten. In de avenue Faidherbe staan grote figuren opgesteld die gemaakt zijn uit mos.

Ook op cultureel vlak heeft Rijsel heel wat te bieden: het museum des Beaux-Arts, l' hospice Comtesse, de kathedraal enz.

 

De ganse dag bent u vrij.

Thuiskomst is voorzien omstreeks 19u30 à 20u00 afhankelijk van uw opstapplaats.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

04/09/2022

€ 21,00

€ 18,00