Parijs, vrij bezoek, bijna alle musea gratis of bezoek Landbouwsalon

Iedere eerste zondag van de maand zijn in Parijs bijna alle musea gratis en wordt ook een groot deel van de binnenstad autovrij.

Op weg naar le Marais rijden we langs de nieuwe Philharmonie, les Docks de Seine, Bercy enz..

De place des Vosges is het hart van de wijk le Marais, er staan veel stadskastelen (hôtels) waarvan verschillende in museale functie gekregen hebben zoals het Picassomusem, musée Victor Hugo enz..

De gids maakt er een stadswandeling. De sfeer is heel aangenaam met goede straatmuziekanten en vele kunstgalerijen. Aangezien de Jodenwijk hier gelegen is zijn ook de vele winkels met trendy-kledij, vintage artikelen op zondag open.

Wie wil kan natuurlijk de ganse dag op eigen houtje de stad verkennen en de musea van zijn keuze bezoeken.

 

Na 4 jaar renovatie is het museum Carnavalit in de Marais weer open. Altijd gratis toegang mits reservatie.

 

Wie wil wordt afgezet aan de Landbouwbeurs, waar U de volledige dag kan vertoeven. Sinds de eerste editie in 1964 is de Internationale Landbouwbeurs (Salon International de l'Agriculture) uitgegroeid tot het grootste Franse landbouw evenement. Met meer dan 1000 exposanten uit een veertigtal landen, en 3000 gepresenteerde dieren, wordt hier de landbouw in al zijn vormen uitgestald. Ieder jaar tijdens dit negen dagen durende evenement lopen bijna 700 000 bezoekers, op het ritme van de dagelijkse animaties, door de gangen van de jaarmarkt.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

06/03/2022

€ 53,00

€ 50,00