Parijs, kerstshopping

De lichtstad Parijs is tijdens de kerstperiode zeker het bezoeken waard! Laat je je betoveren door de miljoenen lichtjes en gezellige kraampjes.

Dit jaar wordt er geen kerstmarkt meer georganiseerd op de Champs-Elysées. Men verwijst naar de kerstmarkt rond de kerk van Saint-Germain-des-prés, gelegen op de linkeroever van de Seine in een wijk met heel wat luxeueze winkels.

Ook de kerstmarkt aan de Notre Dame, niet ver van de Quartier Latin, is de moeite waard. Met de metro kan men natuurlijk ook naar de kerstmarkt naar La Défense.
Op de place de la Concorde bevindt zich een reuzenrad.

Buiten de kerstmarkten zijn ook de grootwarenhuizen Lafayette en Printemps en omgeving tijdens de wintermaanden prachtig gedecoreerd!  De etalages zijn ieder jaar een echte attractie vooral voor de kinderen.

De koepel in Lafayette is een lust voor het oog en vanop het terras heeft men een uniek zicht op de verlichte stad Parijs.

De modezaken bevinden zich in de avenue Montaigne, rue faubourg, Saint-Honoré en de Champs-Elysées.

In le Grand Palais loopt thans een tijdelijke tentoonstelling met het werk van Gauguin. Het is aan te raden vooraf (online) een ticket te boeken.

Dicht bij de busparking bevindt zich het Petit Palais, museum van schone kunsten van de stad Parijs waar de toegang altijd gratis is.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

02/12/2018

€ 38,00

€ 35,00

15/12/2018

€ 38,00

€ 35,00

28/12/2018

€ 36,00

€ 33,00