Opaalkust, Le Touquet en Valloires (Tuinen of Abdij)

De oude Cistercienzerabdij ligt in een bucolisch landschap bij de Authie. de Franse landschapsarchitect Gilles Clément heeft er de tuinen ontworpen. Deze zijn een echte aanrader! Er wordt uiteraard ook veel aandacht besteed aan de rozen uit Picardië.

Er is ook een vrij originele groene boetiek en restaurant.

Wie een geleid bezoek wil aan de abdijgebouwen met de merkwaardige kapel moet dit melden bij inschrijving zodat de nodige tickets kunnen gereserveerd worden. Voor het middagmaal rijden we naar de mondaine badplaats Le Touquet, ook Paris-Plage genoemd..

In het begin van de 20ste eeuw werd de badplaats Le Touquet uitgebouwd. De villa's, het stadhuis, de kerk, de overdekte markt, zijn voorbeelden van de typische bouwstijl uit die periode.

President Macron heeft er zijn buitenverblijf. Bij mooi weer kan men er zonnen, wandelen langs de chique winkels of zelfs in het nabije uitgebreide natuurpark wandelen.

De laatste stop is in Wissant, uniek gelegen tussen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. De kustvissers slepen er hun 'flobarts' bij laagtij uit de zee en verkopen er hun vangst op het marktplein.

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

26/08/2018

€ 42,00

€ 39,00

LAATSTE PLAATSEN!