Louvre, Lens en Arras, stadsbezoel Carière Wellington

Er staan vandaag 2 bezoeken op de agenda. Vooreerste de stad Arras. Arras is fier op de erkenning van zijn belfort en citadel als UNESCO-werelderfgoed. De twee markten zijn pareltjes van architectuur en in de oude Sint-Vaastabdij vindt men het rijke museum van Schone Kunsten.

Eén van de meest aangrijpende sites van WO I is de Carrière Wellington. In opdracht van het Briste leger werden steengroeven door Nieuw-Zeelanders omgebouwd tot een ondergrondse kazerne.  Vandaaruit werden gangen gegraven die de jonge soldaten naar het slagveld en de dood leidden.

Om de grote werkloosheid voor een deel op te lossen in de mijnstreek werd Lens uitgekozen als vestigingsplaats van een dependance van het Parijse Louvre. Het museum met de tuin werd aangelegd op een oude vervallen mijnsite. In de Grote Galerij worden 200 kunstwerken van verschillende disciplines chronologisch tentoongesteld. In het glazen pavelioen is er een tentoonstellingsruimte voor tijdelijke exposities. Het gebouw, 28000m2 groot en 310 meter lang, een constructie van glas en staal is een ontwerp van het Japanse architectenbureau SANAA.

Ontegensprekelijk meer dan een bezoek waard.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

17/03/2019

€ 30,00

€ 27,00