Leeds Castle, 'The Loveliest Castle in the World', bezoek

Niet voor niets 'The loviest Castle in the world' en dat is niet gelogen.
Halfweg tussen de Dover en Londen, op 8 kilometers van Maidstone, ligt het kasteel in de rivier The Len omgeven door een domein van 300 ha.

Ooit eigendom van vele Engelse koningen en koninginnen die elk op hun eigen manier hebben bijgedragen tot de uitbereiding en aanlegging van het domein kwam het kasteel in 1920 in handen van Lady Baillie.

Zij herstelde het vervallen kasteel in zijn glorie met authentieke kunstvoorwerpen. Sinds haar dood ontfermt de Leeds Castle foundation zich over het onderhoud van het domein.

Elke kamer, van de wijnkelder tot de persoonlijke badkamer van Lady Baillie, heeft een eigen verhaal.

Ook het park is super mooi, via een wandeling langs de Duckery bereikt men het zelfservice restaurant. Men kan er ook genieten van een vogelshow en zelf verloren lopen in de doolhof.

De geurende rozentuin en de bloemenserres is bedwelmend, de wijngaard van het landgoed uniek. In één woord het is overal genieten, dus vergeet je fototoestel niet.

Voor wie wil zijn er busjes van de busparking naar de ingang van het kasteel. Het kasteel zelf is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

17/06/2018

€ 51,00

€ 48,00