Kasteel van Beloeil, jaarlijkse amaryllistentoonstelling, Ath en Lessen

Het kasteel van Beloeil, bewoond door de familie van de prinsen van Ligne', is dit jaar opnieuw voor de 32ste maal op rij het decor van een internationale amarylliswedstrijd. Een ware streling voor het oog in een uniek kader. Naast het kasteel is ook de 25ha grote Franse tuin de moeite. Het ingangsticket geeft toegang tot het kasteel en de tentoonstelling, alsook het park.

Na het bezoek rijden we naar het Henegouws provinciestadje Ath, bekend om zijn reuzen (UNESCO-werelderfgoed). Vrij middagmaal in het centrum.

We sluiten de dag af met een paar uur vrije tijd in Lessen. Mogelijkheid om het oude klooster- hospitaal Notre-Dame à la Rose, gesticht in 1242, te bezoeken. Na een restauratie van bijna 20 jaar is het een echte parel, die lonkt naar de erkenning als UNESCO-werelderfgoed. De heraanleg van de middeleeuwse kruidentuin is de jongste realisatie die echt meer dan de moeite waard is. Bij het museum waarvan men de kruidentuin gratis kan bezoeken is er een gezellig zonneterras. Met de gids kan men ook een wandeling maken naar het geboortehuis van Magritte en de kerk. Ieder jaar gaat er op Goede vrijdagavond een processie door met boetelingen.

 

Ticket inbegrepen in de prijs.

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

29/04/2021

€ 42,00

€ 39,00

GEANNULEERD, DATUM 2022 VOLGT