Durbuy en kasteel Modave

Het kasteel van Modave behoort tot het uitzonderlijke Erfgoed van Wallonië en is gebouwd op een hoge rots boven de vallei van de Hoyoux. Het was eigendom van de graven van Marchin. Al meer dan 80 jaar is het in het bezit van de brusselse watermaatschappij Aqua Viva die haar drinkwater voor het brussels gewest in de omgeving oppompt. Dezelfde maatschappij heeft in de loop der tijd de 24 zalen van het kasteel prachtig bemeubeld en versierd. In de kerstperiode zijn alle tafels feestelijk gedekt en met bloemen versierd.

De kerstmarkt in Durbuy is niet zo groot maar fijn. In de kleine vele straatjes zijn er winkeltjes met geschenkartikelen, kerstversiering en vooral veel lekkere regionale specialiteiten. Bij mooi weer is een wandeling langs de oevers van de Ourthe heel ontspannend. Het wordt gedomineerd door het kasteel van de familie d'Ursel. In de tuinen van dit kasteel bevindt zich het 'parc des topiaires' buxussen in allerlei vormen gesnoeid. 
Marc Coucke heeft sinds kort zijn oog laten vallen op Durbuy waarvoor hij grootste plannen heeft. Het is er aangenaam kuieren in de middeleeuwe steegjes vol met winkels en terrasjes.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

28/12/2021

€ 40,00

€ 37,00