Calais, Cassel en Hazebrouck, alle musea gratis

Een leuke winteruitstap naar Frans-Vlaanderen. Ideaal om gratis drie totaal verschillende musea te bezoeken en/of drie interessante steden te ontdekken.

Sinds 1816 wordt in Calais met weefgetouwen kant geweven. De Cité Internationale de la dentelle et de la mode is gehuisvest in een oude kantfabriek. Dit modern museum besteedt ook aandacht aan het kantklossen, de geschiedenis van de damesmode en de werkomstandigheden in de weeffabrieken in de 19e en 20e eeuw. Vooral de dames zullen geboeid worden door de aantrekkelijke creaties tentoongesteld in de shop.

Op wandelafstand bevindt zich het mooie stadhuis met belfort en het beeldhouwerk 'de Burgers van Calais' (Rodin).

Voor het vrije middagmaal rijden we naar Cassel, misschien wel de mooiste en meest Vlaamse stad 'over de schreve'. Cassel ontstaan rond een feodaal kasteel op de top van de 176m hoge Casselberg is een knooppunt van 7 Romeinse heirwegen.  Sinds de opening van het museé de Flandre in 2010 in het Hôtel de la Cour Noble (1637), de Kasselrij van het graafschap Vlaanderen, kent het stadje een echt réveil. De kunstverzameling bevat werk vanaf de 16e eeuw tot op heden. 

Het oude Augustijnenklooster (17e eeuw) in Vlaamse Renaissance herbergt het stedelijk museum van Hazebrouck. De lokale reuzen, vedetten van het jaarlijks zomercarnaval, hebben er hun stek naast werk van Rubens, Van Dyck, Teniers, enz.  Via Steenvoorde, Poperinge rijden we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

03/02/2019

€ 28,00

€ 25,00