Calais, Cassel en Boeschepe, alle musea gratis

Een leuke uitstap naar Frans-Vlaanderen. Ideaal om gratis twee totaal verschillende musea te bezoeken en/of twee interessante steden te ontdekken.

Sinds 1816 wordt in Calais met weefgetouwen kant geweven. De Cité Internationale de la dentelle et de la mode is gehuisvest in een oude kantfabriek. Dit modern museum besteedt ook aandacht aan het kantklossen, de geschiedenis van de damesmode en de werkomstandigheden in de weeffabrieken in de 19e en 20e eeuw. Vooral de dames zullen geboeid worden door de aantrekkelijke creaties tentoongesteld in de shop.

Op wandelafstand bevindt zich het mooie stadhuis met belfort en het beeldhouwerk 'de Burgers van Calais' (Rodin) en voor de Notre-Dame het standbeeld van het echtpaar de Gaulle.

Voor het vrije middagmaal rijden we naar Cassel, misschien wel de mooiste en meest Vlaamse stad 'over de schreve'. Cassel ontstaan rond een feodaal kasteel op de top van de 176m hoge Casselberg is een knooppunt van 7 Romeinse heirwegen.  Sinds de opening van het museé de Flandre in 2010 in het hôtel de la Cour Noble (1637), de Kasselrij van het graafschap Vlaanderen, kent het stadje een echt réveil. De kunstverzameling bevat werk vanaf de 16e eeuw tot op heden. 

Onze laatste stop is 'de Vierpot' in Boeschepe, deze typisch Vlaamse herberg met heel wat volksspelen, uniek gelegen naast een windmolen, is bekend om zijn lekkere Picon.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

01/03/2020

€ 28,00

€ 25,00