Brussel, bezoek Koninklijk Paleis en stadhuis met Flowertime

We bezoeken vandaag in Brussel het Koninklijk Paleis aan de Warande, de werkplaats van Koning Filip en het stadhuis van Brussel. Twee plaatsen waar Jan met de pet niet iedere dag de kans toe krijgt.

Wij starten de dag met een korte wandeling op het Vossenplein, in het hartje van de Marollen, waar de dagelijkse brocantemarkt plaats vindt.

Het impossante Koninklijk Paleis werd gebouwd in opdracht van Leopold II op de plaats waar het afgebrande paleis van de hertogen van Bourgondië stond. De Troonzaal met de lusters bekleed met groene kevers van Jan Fabre is een echte attractie.

Ieder jaar is er een tentoonstelling met de nieuwe kunstwerken die door de Koning Boudewijnstichting worden aangekocht.

Om de twee jaar, afgewisseld met het Bloementapijt op de Grote Markt, wordt het Stadhuis van Brussel opgeluisterd door Flowertime.

Het prachtige gebouw wordt omgetoverd tot een idyllische wandeling. De hal, de gangen, de kantoren, de vergaderzalen en de ontvangstruimtes worden versierd met tientallen unieke en verrassende bloemenarrangementen. Deze betoverend kleurrijke en welriekende kunstwerken worden gecreëerd door landschapsarchitecten en bloemenkunstenaars met internationale faam. Ze nodigen de bezoekers uit de nieuwe trends en de bloemen van het moment te bewonderen.

 

Toegangsticket inbegrepen in de prijs.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

14/08/2019

€ 30,00

€ 27,00