Binche, kolenmijn Bois-du-Luc,Mons,Doornik (musea gratis)

Binche is wereldberoemd door zijn carnaval en zijn fameuze Gilles.

Wie de bezieling van de Binchois wil begrijpen moet zeker het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker gaan bekijken.

Met zijn 25 torens is Binche de grootste en best bewaarde vestingstad van ons land. Op de markt prijkt een charmant Renaissance stadhuis met belfort (Unesco).

 

In La Louvière bezoeken wij Bois-du-Luc de oudste kolenmijn van België (1689-1973,Unesco. Binnen in de mijn is het MMDD gevestigd, een museum van het mijnverleden en duurzame ontwikkeling.

De 166 woningen van de mijnwerkersfamilies, de twee terrils,  de villa van de directeur van de school en de kerk vormen een uniek architecturaal geheel .

 

Voor het vrij middagmaal rijden we naar de hoofdstad van de provincie Henegouwen, waar op de markt er een ruime keuze is van restaurants en terrasjes.  Alle musea, ook de beklimming met de lift van het belfort (UNESCO), het BAM; de prachtige kapitelkerk Sainte Waldru, enz... zijn allemaal gratis. 

 

Doornik,een van de oudste steden van ons land is een echte monumentenstad en heeft een hele rits musea (Schone Kunsten, wandtapijten, kerkschatten,folklore,..).

Natuurlijk zijn de O.L. Vrouw kathedraal met haar 5 klokketorens en het belfort, beide Unesco Werelderfgoed, de paradepaardjes .

Op de stemmige markt zijn er heel wat terrasjes en een wandeling langs de Schelde doorheen de stad is bij mooi weer een aanrader!

 

 

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

02/04/2023

€ 33,00

€ 30,00

---VOLZET---