Arras & Amiens, kerstshopping

Twee top bestemmingen in les Hauts-de-France. In december is er elke zaterdag in Arras een drukte van jewelste.  Op la place des Héros voor het stadhuis met zijn belfort vindt de weekelijse zaterdagmarkt plaats.

Heel wat Franse burgers verkopen er hun zelfgekweekte groenten.

Arras heeft terecht de ambitie om UNESCO-werelderfgoed te worden. In de oude abdij Sint-Vaast bevindt zich het museum voor Schone Kunsten, de toegang is er altijd gratis. Een kansje om de bekende 'May's' te gaan bekijken, de grote wandtapijten die Arras geweven werden voor de Notre-Dame van Parijs.

Na het vrije middagmaal rijden we naar Amiens, stad die in beide wereldoorlogen vel te leiden had van het oorlogsgeweld. De kathedraal, een parel van gotiek, is geklaseerd als UNESCO-werelderfgoed.

In de eindejaarsperiode toont men er bij valavond sinds 2017 het nieuwe klank- en lichtspel Chroma, dat geprojecteerd wordt op de voorgevel van de kathedraal.

De kerstmarkt staat verspreid opgesteld in de autovrije binnenstad. Zo komt men ook in de ruime winkelstraten met onder andere galerie La Fayette en geniet men van het rijk architecturaal patrimonium.

Na het klank- en lichtstpel wordt de terugreis aangevat.

 

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

11/12/2021

€ 30,00

€ 27,00