Abdij Vaucelles, Orchidee├źnfestival en bezoek Arras en Notre-Dame de Lorette

Een succesreis. De abdij van Vaucelles organiseert al bijna 30 jaar een internationale orchideeënwedstrijd. In het unieke kader van de gotische kapitelzaal van de oude abdij tonen 15 internationale en Europeese orchiedeeënkwekers hun mooiste exemplaren van tropische orchideeën. Onder het motoo van 'Orchidées à la Folie'.

Echt een ware lust voor het oog en een harmonie van bloemen, kant, mode en kunst.

Deze daguitstap biedt tevens de mogelijkheid om de volledige ruïne van de Cisterciënzer abdij, gesticht in 1131, en de tuin te bekijken.

Voor het vrij middagmaal rijden we naar Arras. Op de twee markten is er een ruime keuze aan eetgelegenheden. Wie wil kan gratis in de oude abdij Saint-Vaast, het huidige museum voor Schone Kunsten bezoeken.

Rond de Franse militaire begraafplaats van Notre-Dame-de-Lorette is er heel wat te zien: het indrukwekkende kerkhof met 20 000 graven, de basiliek in romaans-byzantijnse stijl en het ossuarium met lantaarntoren. Naast de cafetaria Abri des visiteurs is er een stuk slagveld in de oorspronkelijke staat bewaard. De grootste attractie is natuurlijk de Anneau de la mémoire ingeguldigd in 2018. Op deze half zwevende ring staan de namen van de 600 000 gesneuvelden in de departementen van het Noorden van Frankrijk alfabetisch gerankschikt, ongeacht hun nationaliteit. In de nabije omgeving kan met gratis het nagelnieuwe museum Lens 1918, museum van oorlogsgeschiedenis en vrede, bezoeken.

 

Toegangsticket Orchideeënfestival inbegrepen in de prijs.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

15/03/2020

€ 34,00

€ 31,00