Abdij Vaucelles, Orchideeën expo en bezoek Arras en Notre Dame de Lorette

Een succesreis. De abdij van Vaucelles organiseert al bijna 30 jaar een internationale orchideeënwedstrijd. In het unieke kader van de gotische kapitelzaal van de oude abdij tonen 15 internationale en Europeese orchiedeeënkwekers hun mooiste exemplaren van tropische orchideeën. Onder het motoo van 'Orchidées à la Folie'.

Echt een ware lust voor het oog en een harmonie van bloemen, kant, mode en kunst.

Deze daguitstap biedt tevens de mogelijkheid om de volledige ruïne van de Cisterciënzer abdij, gesticht in 1131, en de tuin te bekijken.

Voor het vrij middagmaal rijden we naar Arras. Op de twee markten is er een ruime keuze aan eetgelegenheden. Wie wil kan gratis in de oude abdij Saint-Vaast, het huidige museum voor Schone Kunsten bezoeken.

 

Notre Dame de Lorette is een Franse militaire begraafplaats waar 40000 Franse gesneuvelden begraven liggen. Op dit kerkhof staat een

neo-Byzantijnse basiliek en een lantaarntoren met crypte. In 2014 werd een nieuw internationaal memoriaal gebouwd -de Herinneringsring- een kunstwerk van Philippe Prost.

De namen van 580000 gesneuvelden staan er alfabetisch op vermeld.

In de onmiddellijke omgeving bevindt zich een nagelnieuw supermodern departementaal oorlogsmuseum: Centre Histoire Guerre et Paix.

De toegang is er altijd gratis .

 

Leuk detail; in de oude abdijhoeve werd tijdens corona een fonkelnieuwe brouwerij en degustatieruimte geïnstalleerd.

 

Toegangsticket Orchideeënfestival inbegrepen in de prijs.

Data

Prijs

Prijs kind

Opmerking

Online reserveren

11/03/2023

€ 39,00

€ 36,00