Wenen, citytrip 4-daagse

Voor wie houdt van stijlvolle grootsheid, schitterende gebouwen, parken en klassieke muziek wordt dit een unieke citytrip. We bezoeken de voornaamste culturele en historische hoogtepunten van de Oostenrijkse hoofdstad aan de Donau, de stad van de zwierige wals en de vroegere residentie van de Oostenrijkse keizers.

 

Dag 1

Transfer naar de luchthaven van Zaventem. We hebben in de voormiddag onze vlucht naar Wenen. Vrij middagmaal en check-in in het hotel. Daarna maken we met een lokale autocar een rit langs de Kleine Ring, waar we kennis maken met enkele bekende monumenten zoals de Opera, het stadhuis, het museumkwartier, het burgtheater, enz. De bus brengt ons verder langs het Prater-park met het bekende reuzenrad, naar het Hundertwasserhaus, het bizarre moderne bouwwerk van de gelijknamige architect. In de vooravond keren we terug naar het hotel waar het avondmaal voor ons geserveerd wordt.

 

Dag 2

We maken een eerste wandeling met onze gids in de binnenstad en bewonderen vandaag vooral de pracht en praal van het keizerlijke Wenen. We bezoeken de Hofburg, de appartementen van Keizerin Sissi en de kroonschat, de indrukwekkende Kaisergruft met de monumentale graven van beroemde Keizers en de Spaanse Rijschool. We sluiten af met een bezoek aan het beroemde café Sacher bekend om zijn Sachertorte. Daarna nog wat vrije tijd en aansluitend gelegenheid voor een vrij avondmaal in de binnenstad.

 

Dag 3

We vervolgen ons programma met een bezoek aan de Sint-Stefansdom, waar Wolfgang Amadeus Mozart gedoopt werd. En ook aan het huis van Mozart dat nu als museum is ingericht. We vervolledigen onze stadswandeling met nog tal van mooie plaatsen en monumenten en bieden de kans om de Opera te bezoeken, de Karlskerk en het slot Belvedere met zijn schitterende tuinen. Er is vrije tijd voor shopping, een terrasje of een eigen museumbezoek. ’s Avonds is er gelegenheid tot het bijwonen van een concert.

 

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we Schönbrunn, het Versailles van Wenen met de keizerlijke appartementen en het park en zijn Gloriette. Het kasteel werd eind de 17de eeuw gebouwd naar de plannen van de beroemde barokarchitect Fisher von Erlach en werd later de zomerresidentie van Maria Theresia. Gelegenheid tot middagmaal in de cafetaria van het kasteel en daarna vrije tijd in de tuinen. In de loop van de namiddag met de car naar de luchthaven, voor onze terugvlucht in de vooravond.

 

Inbegrepen:

De vliegtuigreis heen en terug.

Verblijf in kamer met ontbijt.

Avondmaal de eerste dag in ons hotel.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en Wenen alsook de verplaatsingen per car ter plaatse.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 150,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

06/08/2021

4

KO

€ 715,00