Sint-Petersburg citytrip 5-daagse

Dit jaar een 5-daagse citytrip naar de topbestemming Sint-Petersburg, met eigen begeleider gedurende de hele reis en met lokale Nederlandstalige gidsen tijdens de bezoeken. Sint-Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad en tevens de voormalige hoofdstad van Rusland. De stad is schitterend gelegen aan de Finse Golf en heeft prachtige paleizen, rechte straten, mooie grachten en veel groen. Vooral Peter de Grote bouwde de stad uit naar Europees model, met barokke architectuur uit de 18de eeuw. Wij bezoeken talloze “musts” zoals het beroemde Hermitage museum, de Isaac kathedraal, de graven van de tsaren, de majestueuze winkelstraat Nevski Prospekt, maar ook de kastelen Peterhof en het Catharinapaleis buiten de stad.

 

Dag 1

Met de bus van Sima Tours naar Zaventem, voor rechtstreekse vlucht naar Sint- Petersburg (4 uur vliegtijd).  Met een lokale bus worden we naar het hotel gebracht en krijgen een korte stadsrondrit en eerste kennismaking met de stad.

 

Dag 2

Na het ontbijt meteen een hoogtepunt van de reis, een bezoek aan het wereldvermaarde Hermitage Museum in het Winterpaleis van de Russische tsaren. We krijgen een rondleiding in het museum, met o.a. aandacht voor de Vlaamse kunst. In de namiddag bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, de begraafplaats van de voornaamste tsaren.

 

Dag 3

Uitstap naar Peterhof, op 25 km van Sint-Petersburg, één van de mooiste Europese paleizen en een goed voorbeeld van 18de en 19de-eeuwse Russische architectuur. Peter de Grote bouwde het kasteel naar het voorbeeld van Versailles, met schitterende tuinen en fonteinen. De latere tsaren verbleven in het kasteel en lieten het verder bijbouwen. Na terugkeer in de stad volgt een stadswandeling met o.a. de Nevski Prospekt, de Isaac kathedraal en de verlosserskerk.

 

Dag 4

Uitstap naar Tsarskoje Selo (25 km), het tegenwoordige Poushkine, genoemd naar de grote Russische schrijver Alexander Poushkine, die er zijn eerste gedichten publiek voordroeg. We bezoeken er het Catherinapaleis, de zomerresidentie van tsarin Catherina, waarvan de grote hal het ultieme voorbeeld is van barokke grandeur en decoratie. We bezoeken ook de tuin. Na terugkeer in Sint-Petersburg hebben we een rondvaart op de mooie grachten.

 

Dag 5

Rond de middag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Een autocar brengt u terug naar de garage te Lichtervelde.

 

Inbegrepen

De vliegtuigreis heen en terug.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem, Sint-Petersburg en het hotel.

Volpension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag.

Alle uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken en de boottocht op de kanalen.

Een Sima-begeleider op de ganse reis en plaatselijke Nederlandstalige gidsen.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer:  € 250,00 / reis.

Annulatie- en bijstandsverzekering (verplicht voor Rusland)

Visum voor Rusland (130€) – wordt aangevraagd door Sima Tours.

 

Formaliteiten

Een internationaal paspoort is vereist, nog tenminste 6 maanden geldig na retour.

Een reisverzekering voor ziekte, ongeval, repatriëring en bijstand, geldig in Rusland.

HOTEL IBIS CENTRE*** - Sint-Petersburg

Het hotel ligt in het hart van Sint-Petersburg op amper 5 minuten stappen van de winkels in de Nevsky Prospekt en op slechts 500 meter van het treinstation Moskou.

De kamers zijn voorzien van airco, gratis wifi, satelliet-tv, badkamer, en alle comfort.

https://www.accorhotels.com/nl

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

29/07/2019

5

VP

€ 1.295,00

VOLZET!