Rondreis Zuid-Afrika - 19 dagen

Zuid-Afrika is een droombestemming voor natuurliefhebbers en levensgenieters. Zowel de ongerepte natuurparken in het noorden als de Kaapse wijnstreek in het zuiden hebben een heel aparte charme. Gaat uw hart sneller kloppen bij de gedachte aan een avontuurlijke safari, prachtige natuur, top-logementen, fantastische gastronomie en wijn? Dan is deze 19-daagse begeleide reis helemaal voor u!

 

Enkele hoogtepunten van onze reis:

Bezoek aan de Panoramaroute, waar we een prachtig zicht hebben over het Laagland, Bourke’s Potholes en de Blyde River Canyon. De Canyon wordt beschouwd als één van de natuurwonderen van Zuid-Afrika.

 

We gaan op zoek naar de Big Five in Karongwe Private Game reserve, een uitzonderlijk natuurgebied  met diverse fauna en flora en vogelsoorten. Safari’s met open jeeps! In het Hluhluwe Umfolozi Nationaal Park proberen we de bedreigde zwarte neushoorn te spotten. Hier leeft 1/5 van de totale wereld populatie van zwarte en witte neushoorns.

 

Swaziland, ook wel het Zwitserland van Zuidelijk Afrika genoemd. Het 2e kleinste landje van Afrika. Met zijn traditionele Kraals, gastvrije bevolking met kleurrijke klederdracht. Heel fotogeniek.

 

Langs de Tuinroute ligt Knysna met zijn ‘Featherbed’ natuurreservaat, enkel bereikbaar per ferry. We maken er een mooie wandeling door de Milkwood bossen op de steile zandstenen kliffen, bekijken de zeegrotten en verder langs een prachtig kustpad. Een gids geeft uitleg over de ecologie, fauna en flora. Spectaculaire zichten!

 

We rijden over de beroemde en onverharde Swarberg Pass met kleinere voertuigen of minibus.

 

Vanuit Stellenbosch ontdekken we de wijnlanden. Stellenbosch is de oudste Zuid-Afrikaanse universiteitsstad, de meeste gebouwen zijn in de typische Kaap-Hollandse stijl. Er hangt een leuke sfeer. We gaan picknicken in het Boschendal Wijngoed, wijn proeven in Babylonstoren.

 

Langs één van de mooiste kustroutes ‘Chapmans Peak Drive’ naar Kaaps schiereiland met het Natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Onderweg bezoek we het beschutte strandje van ‘Boulders Beach’, broedplaats voor een 700-tal schattige pinguïns.

 

We eindigen in één van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Per kabelbaan gaan we naar de top van de Tafelberg. De stad heeft een bruisend uitgaansleven langs de haven met een wirwar van winkeltjes en restaurants. In de buurt ligt de Botanische Tuin Kirstenbosch.

 

Vraag ons gedetailleerd programma op via daniel@simatours.be of 051 72 22 22.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

24/11/2019

19

VP

€ 4.900,00

VOLZET!