Oman, Dubai en Abu Dhabi - 14 dagen

Dag 1

Transfer vanuit Lichtervelde naar Zaventem voor onze vlucht naar Muscat met tussenlanding in Abu Dhabi. Aankomst, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel voor overnachting.

 

Dag 2

Ontdekking van de hoofdstad van het Sultanaat, gesticht in de 1ste eeuw en kruispunt tussen het Arabisch schiereiland Azië en Afrika. Bezoek aan de grote moskee van Sultan Qaboos, een architecturaal meesterwerk en zicht van buiten op het paleis Al-Alam, de residentie van de Sultan omgeven door de 2 Portugese forten Jilali en Mirani die dateren uit de 17de eeuw. Terug naar het hotel om uit te rusten of om de stad vrij te ontdekken.

 

Dag 3

Afreis naar Sur langs een mooie panoramische route langsheen de kustlijn met stops te Qurriyat in Bimah Sinkhole, een kloof gelegen aan de kust, met een diameter van 100 m en gevuld met zeewater en in de Wadi Tiwi. Aankomst in Sur en bezoek aan een scheepswerf.

 

Dag 4

Afreis naar Wadi Bani Khalid, gelegen in het Hajjarmasief en gekend voor zijn terrasculturen en zijn wadi. Doorheen de bergen rijden we naar de woestijn van Wahiba Sands die altijd al de natuurlijke habitat is geweest van de bedoeïen en waar de duinen oranje tinten. Onderweg ontdekken we typische dorpjes. Het laatste stuk rijden we per 4x4 naar het tentenkamp voor overnachting.

 

Dag 5

Na een prachtige zonsopgang in de duinen en na het ontbijt, bezoeken we een bedoeïenen markt. Bezoek aan Nizwa, hoofdstad van het binnenland en wieg van de Islam in het Sultanaat Oman. Het was de hoofdstad van vele imams en bezit één van de oudste moskeeën ter wereld. Bezoek aan het fort en de soeks.

 

Dag 6

Bezoek aan de lokale veemarkt. Vervolgens rijden we naar Bahla, halte voor het pre-islamitisch fort van Balah (fotostop). Afreis naar Jabrin waar we het kasteel bezoeken dat in 1675 gebouwd werd door imam Bil’Arab bin Sultan als bijkomende residentie. Verder naar Al Hamra voor het bezoek van Bait Al Safah waar we een mooi traditioneel huis zien in aarde en waar de verschillende kamers het leven van weleer schetsen. We nemen de 4x4 naar de Djebel Shams om er de grote canyon van Oman te ontdekken.

 

Dag 7

We rijden doorheen de Wadi Bani Awuf. Verder naar het fort Nakhar en stop aan de warmwaterbronnen van Thawara. In de namiddag aankomst in Muscat.

 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Khasab. Aankomst, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel. In de namiddag stadsbezoek aan de hoofdstad van Musandam met het fort van Khasab. Aansluitend doen we een Safari doorheen Jebel Harim (de Vrouwenberg) met de hoogste piek uit de Musandam regio. We komen langs dorpen en wadi met mooie vergezichten.

 

Dag 9

Transfer naar de haven van Khasab en inscheping aan boord van een Omanitische dhow voor een cruise langs de ‘fjorden’ van Musandam. We zien kleine vissersdorpen en Telegraph Island (mogelijkheid om dolfijnen te spotten). Er wordt een halte voorzien om te zwemmen of vrij te duiken. Terug naar de haven van Khasab rond 16u00 en transfer naar het hotel.

 

Dag 10

We bezoeken de stad Khasab. We beginnen met het bekende fort en we steken de brug over tot en met het dorpje Qadah beroemd voor haar rotstekeningen en stenen beeldhouwwerk. Verder transfer naar Duba.

 

Dag 11

Volledige dag ontdekking van deze unieke en spectaculaire metropool. Van een kleine vissershaven in de Dubai Creek is deze stad in minder dan 30 jaar uitgegroeid tot één van de machtigste steden van de Arabische Golf.

 

Dag 12

Afreis naar Abu Dhabi (hoofdstad van het Emiraat met dezelfde naam en van de Emiraten) en volle dag ontdekking van één van de modernste metropolen van de Arabische Golf met onder andere het bezoek Sheikh Zayed moskee, Yas-eiland en Le Louvre.

 

Dag 13 

Vrije dag in kamer en ontbijt. Rest van de dag vrij. Check-out om 18u. ‘s Avonds afspraak in het hotel en transfer naar de luchthaven voor afreis naar Brussel.

 

Dag 14

Aankomst in Brussel en aansluitend rit per autocar naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

De vliegtuigreis heen en terug en tussenvlucht.

Verblijf in volpension vanaf het ontbijt op dag 2 tot het ontbijt op dag 13, met uitzondering van de lunch op dag 10.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en ter plaatse met lokale bussen of 4x4.

Dag kamer op dag 13.

Cruise langs de ‘fjorden’ van Musandam.

Een Sima Tours begeleider op de ganse reis en Engelstalige lokale gidsen.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 1540,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

De lokale fooien en visumkosten Oman.

 

We verblijven in kwalitatieve 4* sterren hotels, met uitzondering van Sur. Daar verblijven we een degelijk 3* hotel.

 

* Vanaf 16 deelnemende personen, reductie van € 350,00/ per persoon.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

17/11/2019

14

VP

€ 4.965,00