Napels 4-daagse vliegtuigreis

De stad Napels, schitterend gelegen aan één van de mooiste baaien ter wereld, draagt de sporen van 3.000 jaar geschiedenis.  De monumenten uit de oudheid, de middeleeuwse straten en gezellige pleinen, de barokke paleizen en de vele kunstschatten herinneren aan talloze overheersers. Een stad die je moet proeven, in alle betekenissen.

We bezoeken ook de wereldberoemde overblijfselen van Pompeii, de stad die bedolven werd onder een uitbarsting van de Vesuvius.  En we bewonderen de kust van Amalfi, met z’n steile kliffen en hooggelegen dorpjes boven een azuurblauwe zee, z’n paradijselijke villa’s en weelderige begroeiing.

 

Dag 1

Met de bus van Sima Tours worden we naar de luchthaven van Zaventem gebracht voor onze vlucht naar Napels.  Aankomst onder de middag, transfer naar het hotel en vrij middagmaal. In de namiddag een eerste kennismaking met Napels en zijn mooie baai.  We bezoeken het monumentale deel van de stad, met de Piazza del Plebiscito, het Koninklijk Paleis en het Castel Nuovo.  Vanuit het kleine haventje van Santa Lucia genieten we van een prachtig uitzicht op de Vesuvius en de Golf van Napels.

 

Dag 2

In de voormiddag nemen we de tijd voor een bezoek aan de wijk Spaccanapoli ;tijdens de begeleide wandeling ontmoeten we gezellige pleintjes, barokke paleizen en kunstvolle kerken.De gids maakt een selectie uit de mooiste kerken om er een kijkje te nemen ; de rijkelijke versierde Cappella Sansevero maakt er zeker deel van uit. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de ondergrond van Napels, in de Galleria Borbonica, een oude tunnel die de Koning de gelegenheid bood om veilig vanuit zijn paleis zijn troepen te bereiken.Met de kabeltram stijgen we tot het hogergelegen stadsdeel Vomero, voor zijn mooie winkelstraten en het uitzicht over de stad en het klooster San Martino. Tenslotte is er nog vrije tijd en gelegenheid tot bezoek aan het archeologisch museum.

 

Dag 3

Na het ontbijt pikt de bus ons op aan het hotel en brengt ons naar Pompeii, aan de voet van de Vesuvius, bekend om de ruïnes van deze rijke stad uit de oudheid.  De opgravingen geven ons een verstild idee van hoe de stad leefde toen de vulkaan in 79 na Christus uitbarstte. We brengen er een bezoek onder begeleiding van een plaatselijke gids. Rond de middag komen we aan in Positano voor vrij middagmaal.  Vanuit Positano vangen we onze rit aan langs de kust van Amalfi, met schitterende panorama’s op de steile kliffen boven de zee, mooi gelegen dorpjes en villa’s.  We houden een korte halte in Amalfi, en rijden daarna naar het hogergelegen Ravello, met adembenemend uitzicht op de zee. In Ravello bezoeken we de villa Rufolo waar verschillende pausen hebben gewoond, en waar Richard Wagner inspiratie opdeed voor z’n opera Parsifal.  Daarna vrije tijd in Ravello, en in de late namiddag keren we terug naar Napels.

 

Dag 4
In de voormiddag nog wat vrije tijd in het stadscentrum van Napels.  Rond 11 uur pikt de bus ons op voor transfer naar de luchthaven. Incheck voor de vlucht terug naar Brussel, en daarna transfer met bus van Sima Tours naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen

Verblijf in hotel met ontbijt

Transfers naar en van de luchthaven, en excursie per bus naar Pompeii en Amalfi-kust.

 

Niet inbegrepen

Eénpersoonskamer: € 65,00 / reis.

Eventuele extra toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Real Ortobotanico **** - Napels

Het hotel is ideaal gelegen in het stadscentrum van Napels, op wandelafstand van Spaccanapoli, de wijk die het oude hart van de stad uitmaakt, en van de voornaamste bezienswaardigheden.  Het is een stijlvol Italiaans hotel (vier sterren) met alle modern comfort en met een restaurant en dakterras.  ’s Morgens genieten we van het ontbijtbuffet.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

02/09/2022

4

KO

€ 710,00

-VOLZET-