Krakau, citytrip 5-daagse

Ongeschonden Krakau!

Krakau was één van de weinige Poolse steden die ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog kwam. Krakau was ooit de hoofdstad van Polen en tevens één van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Krakau wordt terecht het ‘Florence van Polen’ genoemd. We zullen ogen tekort komen om alle bezienswaardigheden van de stad te bewonderen. Wij gaan niet enkel de mooiste stad van Polen bezoeken maar we bezoeken ook de zoutmijnen van Wieliczka en het naburige Auschwitz.

 

Dag 1

Een autocar van Sima Tours brengt ons naar de luchthaven van Zaventem. We vliegen rechtstreeks naar Krakau. Een lokale bus brengt ons naar het hotel. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met stad.

 

Dag 2

Na het ontbijt trekken we naar de Wawel heuvel die het hart vormt van Krakau. Op deze heuvel staat het fantastische Wawel kasteel met op de binnenplaats de grote Wawel kathedraal. Hier vinden we de oorsprong van Krakau. In het kasteel kunnen we proeven van het leven van de vele koningen uit de Poolse geschiedenis. Vrije lunch in de gezellige buurt Kazimierz. Na de lunch bezoeken we de Oude Synagoge en het interessante museum over de joodse geschiedenis. Aan de overkant van de rivier komen we voorbij de bezienswaardigheden die de Tweede Wereldoorlog gedenken en de tastbare herinneringen aan de Jodenvervolging. We bezoeken de oude joodse getto en komen voorbij de fabriek van Oskar Schindler, die ooit fungeerde als decor voor de film Schindlers list van Steven Spielberg. Vrije tijd om zelf nog iets te ontdekken of bezoeken. 

 

Dag 3

We beginnen onze dag met een vroeg ontbijt. We gaan een bezoek brengen aan een onvergetelijke bezienswaardigheid, verstopt diep onder de grond. We gaan één van de grootste zoutmijnen ter wereld bezoeken. Na al die schittering in Wielickza, rijden we verder naar Auschwitz. Vrije lunch onderweg. Het Concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Een lokale gids toont ons de barakken die als museum zijn ingericht. Bezittingen van vermoorde joden worden hier bewaard net als de originele beelden van de bevrijding. We zetten onze tocht in het ‘naziverleden’ verder in het tweede concentratiekamp Birkenau. Het was hier waar de treinen met gedeporteerden toekwamen… We sluiten deze emotionele dag af met een folkloristisch Pools diner (facultatief).

 

 

Dag 4

We wandelen voorbij stadspaleizen, koopmanshuizen en ander rijkversierde huizen richting Rynek Glówny, het grote marktplein. Bezoek aan de Mariakerk. Vrije tijd.

In de namiddag gaan we letterlijk af dalen in de eeuwenoude geschiedenis. In Rynek Underground loopt men over de oude middeleeuwse hobbelige straten, beleeft men een virtuele middeleeuwse markt, vindt u accessoires, ziet men funderingen van de oude lakenhallen en graven. We bezoeken deze ondergrondse site op eigen tempo.

 

Dag 5

Vrije voormiddag om musea te bezoeken, om rustig een laatste wandeling door Krakau te maken, om te shoppen of om begeleid de communistische wijk Nowa Huta te bezoeken. Aan u de keuze! Een lokale bus brengt ons terug naar de luchthaven van Krakau. Bij aankomst in Zaventem brengt een bus van Sima Tours ons terug naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

De vliegtuigreis heen en terug.

Verblijf in kamer met ontbijt.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en Krakau alsook de verplaatsingen per bus op dag 3.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 170,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Ibis Krakau *** - Krakau

Hotel Ibis is gelegen in het centrum van de stad Krakau, vlakbij de rivier de Wisla, op 10 minuten wandelafstand van het historische centrum en zijn bekende markt, en dicht bij het Wawel Kasteel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, en alle modern comfort !

www.ibis.com/ibis_hotel/Krakau

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

12/08/2019

5

KO

€ 645,00

VOLZET!