Krakau, citytrip 5-daagse

Ongeschonden Krakau!

Krakau was één van de weinige Poolse steden die ongeschonden uit WO II kwam. Krakau was ooit de hoofdstad van Polen en tevens één van de belangrijkste cultuursteden van Midden‑Europa. Krakau wordt terecht het ‘Florence van Polen’ genoemd. We zullen ogen tekort komen om alle bezienswaardigheden van de stad te bewonderen. Wij gaan niet enkel de mooiste stad van Polen bezoeken maar we bezoeken ook de zoutmijnen van Wieliczka en het naburige Auschwitz.

 

Dag 1

Een autocar van Sima Tours brengt ons naar de luchthaven van Zaventem. We vliegen rechtstreeks naar Krakau. Een lokale bus brengt ons naar het hotel. Vrije tijd om met een koets een eerste kennis te maken met de stad.

 

Dag 2

Na het ontbijt trekken we naar de Wawel heuvel die het hart vormt van Krakau. Op deze heuvel staat het fantastische Wawel kasteel. Tijdens een korte verkenning komen we meer te weten over de oorsprong van Krakau en het leven van de vele koningen uit de Poolse geschiedenis. We bezoeken samen de Grote Wawel kathedraal. We verlaten al dat moois en wandelen richting Rynek Glówny, het Grote Marktplein. We wandelen voorbij de bisschoppelijke paleizen en rijkversierde koopmanshuizen. Vrije lunch. In de namiddag verkennen we de Grote Markt met al zijn bezienswaardigheden. We houden (facultatief) een koffiestop in ‘Michaliks hol’ en genieten van een plaatselijk dessert in een uniek decor.

 

Dag 3

We beginnen onze dag met een vroeg ontbijt. We bezoeken vandaag een onvergetelijke bezienswaardigheid, verstopt diep onder de grond, namelijk één van de grootste zoutmijnen ter wereld. Na al die schittering in Wielickza, rijden we verder naar Auschwitz. Vrije lunch. Het Concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in WO II. Een lokale gids toont ons de barakken die als museum zijn ingericht. Bezittingen van vermoorde Joden worden hier bewaard, net als de originele beelden van de bevrijding. We zetten onze tocht in het ‘naziverleden’ verder in het tweede concentratiekamp Birkenau, hier kwamen de treinen met gedeporteerden aan.

 

Dag 4

Met typisch plaatselijk vervoer ontdekken we de gezellige buurt Kazimierz. We houden halt aan enkele Joodse bezienswaardigheden. Aan de overkant van de rivier komen we voorbij tastbare herinneringen aan de Jodenvervolging tijdens WO II. We eindigen onze rit bij de fabriek van Oskar Schindler, die ooit fungeerde als decor voor de film Schindlers list van Steven Spielberg. Uiteraard bezoeken we het museum en komen we alles te weten over de deportatie. We sluiten deze dag af met een folkloristisch Pools diner (facultatief).

 

Dag 5

Vrije voormiddag om musea te bezoeken, om rustig een laatste wandeling door Krakau te maken of om te shoppen. Aan u de keuze! Indien gewenst kan je meegaan met de gids om letterlijk af te dalen in de eeuwenoude geschiedenis. In Rynek Underground loopt u over de oude middeleeuwse hobbelige straten, beleef je een virtuele middeleeuwse markt, vindt u accessoires, die mensen heel vroeger verloren zijn, ziet u funderingen van de oude lakenhallen en graven uit de tijd dat de kerken op het plein nog een kerkhof hadden. Een lokale bus brengt ons rond de middag terug naar de luchthaven van Krakau. Bij aankomst in Zaventem brengt een bus van Sima Tours ons terug naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

De vliegtuigreis heen en terug.

Verblijf in kamer met ontbijt.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en Krakau alsook de verplaatsingen per bus op dag 3.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 150,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren