Georgië & Armenië, rondreis 15-daagse

Een fantastische reis doorheen de tijd, mythes en legendes !

Georgië is waarschijnlijk één van de mooiste landen in de Kaukasus om te bezoeken. Van het levendige Tbilisi, over de wijnlanden van Kakheti, tot de verbazingwekkende uitzichten over het Kaukasus gebergte. Armenië is ook uniek te noemen met zijn hoofdstad Jerevan en het Sevan meer. Armenië behoort tot de oudste landen ter wereld en kent een rijke maar turbulente geschiedenis.

 

Dag 1             Brussel – Tbilisi

Transfer vanuit West-Vlaanderen naar Zaventem. Rechtstreekse vlucht Brussel naar Tbilisi. Aankomst voorzien in de vooravond. Transfer naar hotel. Avondmaal en overnachting in het Rooms Hotel.

 

Dag 2             Tbilisi

Vandaag verkennen we de strategisch gelegen hoofdstad Tbilisi. Het levendige centrum biedt restaurants en terrasjes, maar ook warme sulferbaden in sierlijke koepelgebouwen. Verder in de oude stad met zijn kabelbaan naar het Rike Park en het Narikhala fort. We bezoeken de Antchiskhati kerk, de Metekhi kerk, de 17de-eeuwse zwavelbadhuizen, een synagoge en een moskee. In het nieuwe stadsdeel is het heerlijk flaneren over de imposante Rustaveli Boulevard. Vrije tijd. Diner in een traditioneel restaurant met een volksdansshow.

 

Dag 3 en 4    Kakheti regio

Kakhetië, de wijnstreek bij uitstek. We brengen een bezoek aan Sighnaghi in het oostelijk deel van Kakheti, gelegen op een goed uur rijden van Tbilisi. Verder naar de omgeving van Telavi voor overnachting in hotel Lopota Lake Resort.

We bezoeken er een wijnmuseum van de ‘Twins wine cellar’ met degustatie van 2 wijnsoorten. Lunch in het wijndomein van Khareba met degustatie en bezoek. We kunnen er ook deelnemen aan het oogsten van de wijnpluk. De dag wordt afgesloten aan de wijngaard ‘Ruispiri’ voor een degustatie van een Bio-wijn.

 

Dag 5 en 6    Kazbegi regio

We rijden terug richting Tbilissi en tot Mtskheta, de oude hoofdstad van het land. We bezoeken er de Svetitskhoveli Kathedraal en het Jvari Klooster. Verder naar Ananuri, een kastelen complex langs de Aragvi. We sluiten de rit af langs de ‘Georgian Military Highway’ tot Gudauri. Overnachting in het Gudauri Loft Hotel.

Bezoek in Stephantsminda met een bezoek aan de Gergety Trinity Church. We bezoeken ook Kazbegi (Stephantsminda).

 

Dag 7             Uplistsikhe, Gori en Borjomi

Vertrek naar Uplistsikhe, een uit de rotsen gehouwen stad. Daarna naar Gori waar we het Museum van Stalin bezoeken. Jozef Stalin, de leider van de Sovjet-Unie, die in Gori geboren is. Verder richting Borjomi voor overnachting in het Crown Plaza Hotel.

 

Dag 8             Akhaltsikhe, Vardzia

Naar Akhaltsikhe voor een bezoek aan het Rabati kasteel. Verder bezoek aan het Vardzia grottenklooster complex, overnachting in het Vardzia Resort Hotel.

Dag 9             Gyumri (Armenië)
We reizen naar Armenië. Overnachting in het Berlin Art Hotel in Gyumri, de op één na grootste stad. We maken een stadswandeling in Gyumri.

 

 

 

 

 

Dag 10, 11 en 12    Yerevan

Bezoek aan Vagharshapat, met o.a. Ejmiadzin, oude hoofdstad van het Armeense Koninkrijk en verblijfplaats van de aartsbisschop van de Armeense kerk. Zvartnots, een ruïne complex in de buurt van Ejmiatsin. Verder tot Yerevan voor intrek in het Armenia Marriott hotel. Diner in een traditioneel Armeens restaurant met een folklore show.
Bezoek aan het klooster van Geghard, het omvat verschillende kerken en graven, de meeste in rotsen uitgehouwen en gelegen in een prachtig landschap. Verder een extra bezoek aan de ‘Stone Symphony’ (5 km rit per jeeps). Bezoek aan de Tempel van Garni, de enige nog bestaande Grieks-Romeinse zuilengebouw in Armenië. We krijgen ook een opleiding in het maken van Armeens brood. Verder een stadsbezoek aan Yerevan: de Armeense moeder, Yerevan Cascade, Opera en ballet theater, North Avenue, Republic square en het Armeense genocidemonument – Tsitsernakaberd. We eindigen ons bezoek bij de cognacfabriek van Yerevan, met een degustatie van de Armeense Cognac.

We maken ook de uitstap naar Khor Virap, een Armeens klooster, op een heuvel gelegen, met schitterend uitzicht op de Ararat, verder ook nog een bezoek aan een wijngoed met een degustatie van de Armeense wijn.

 

Dag 13          Sevan Lake, Dilijan, Vanadzor en Dzoraget
Terug richting noordwaarts via het Sevan meer. Verder richting Dilijan bekend om zijn kuuroorden en traditionele ambachtsateliers. We vervolgen tot Vanadzor, een stedelijke gemeente maar toch de op twee na grootste stad van Armenië. Overnachting in het Avan Dzoraget Hotel nabij Dzoraget, gelegen langs de oevers van de Debed rivier.

 

Dag 14          Tbilisi (Georgië)

Terug naar Tbilisi, overnachting in het Courtyard by Marriott Hotel
 

Dag 15          Tbilisi – Brussel

Een vroege transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel. Transfer naar onze afstapplaatsen.

 

Inbegrepen:

Transfers Lichtervelde-Zaventem-Lichtervelde.
De vliegtuigreis heen en terug inclusief luchthaventaksen.

Verblijf in volpension vanaf diner dag 1 tot de lunch op dag 14.

Alle transfers en autocartrajecten ter plaatse.

Alle bezoeken en uitstappen, lokale gids, toegangsgelden en degustaties voorzien in het programma.

Gebruikelijke fooi voor chauffeur en gids.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

Annuleringsvoorwaarden: zie volledig programma !

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer : € 880,00 / reis.

Reis- en annuleringsverzekering. (verschillende mogelijkheden)

Eventuele stijging van de brandstofprijzen, lokale taksen en verhoging ingangsgelden.

 

Reisformaliteiten:

Internationaal reispas, nog minstens 6 maand geldig na de terugreisdatum.

 

VOLLEDIG PROGRAMMA OP AANVRAAG: INFO@SIMATOURS.BE!

 

Diverse hotels - Georgië & Armenië

We overnachten in verschillende 4 en 5 sterren hotels. Steeds voorzien van alle comfort.

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

20/09/2020

15

VP

€ 3.630,00