Bilbao en Baskenland, citytrip 5-daagse

Baskenland, een verleidelijke mozaïek!

We verblijven in Bilbao, de hoofdstad van de provincie Vizcaya. Van daaruit bezoeken we ook nog de andere twee provincies van Baskenland. We brengen onder andere een bezoek aan San Sebastián en Vitoria. Baskenland behoort tot de rijkste regio’s van Spanje. Baskenland, een minder bekend gebied dat roept om door jullie ontdekt te worden…

 

Dag 1

Een autocar van Sima Tours brengt ons naar de luchthaven van Zaventem. We vliegen rond de middag rechtstreeks naar Bilbao. Een lokale touringcar brengt ons naar ’s werelds oudste zweefbrug over de Ria de Bilbao. Met de hanggondel gaan we naar de overkant om te genieten van een terrasje. We maken nog een  panoramische rondrit om te genieten van een eerste uitzicht over Bilbao. Tijd om in te checken in ons hotel Ercilla. Mogelijkheid om ’s avonds in een traditionele Baskische Sidrería te gaan dineren. We leren er de kunst van het serveren van een lekkere cider en maken kennis met de typische Baskische keuken. 

 

Dag 2

Na het ontbijt verkennen we gezamenlijk het prachtige authentieke centrum van Bilbao. In de namiddag bezoeken we de grootste en bekendste attractie van Bilbao. Via de El Puente Zubizuri (brug) komen we aan bij het indrukwekkendste van alle Guggenheimmusea in de wereld! Deze architectonische parel, met zijn geometrische vormen staat te schitteren aan de rivieroever. Een must see in Bilbao! Binnenin kunnen we genieten van zowel permanente als tijdelijke exposities. We bezoeken het museum op eigen tempo. Vrije tijd.

 

Dag 3

We gaan op uitstap naar de provincie Ávala. We rijden landinwaarts langs de wijngaarden en de bodega’s. Uiteraard brengen we een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad van deze provincie, Vitoria. Na de verkenning van de oude ‘Catedral de Santa Maria’ is er vrije tijd om te genieten van het bloemenpark ‘El Parque de la Florida’. In de namiddag bezoeken we de Salinas de Añana. Deze zoutvallei is één van de spectaculairste landschappen in Europa. Meer dan 5000 zoutpannen, die terraswijs aangelegd zijn, schrijven 6500 jaar geschiedenis. We leren er alles over de zoutwinning.

 

Dag 4

Dagexcursie naar de provincie Guipúzcoa. In de voormiddag bezoeken we de mondaine hoofdstad San Sébastian. Deze badstad beschikt over aantrekkelijke mooie zandstranden. Er is mogelijkheid om de stad op eigen houtje te verkennen, de gids bezorgt u een plannetje met de meeste bezienswaardigheden. Voor wie graag een beetje klimt, bezoeken we onder begeleiding het kasteel La Mota op de Urgullberg, omgeven door prachtige tuinen. De paden en trappen voeren ons voorbij verschillende historische plekken ten tijde van de militaire bezetting. Na de lunch zetten we onze tocht verder door het bergachtige landschap. Langs de kust wisselen de rotsformaties en de zandstranden elkaar af. In Zumaia houden we halt aan de San Telmo Ermita (kapel) van waar we kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de Baskische kliffen. Fenomenaal! Beneden in het stadje houden we een koffiestop. We keren terug naar het hotel langs de Baskische Costa, die vaak het decor vormt voor filmopnames.

 

Dag 5

We genieten voor de laatste keer van het uitgebreide ontbijt. Vrije voormiddag. In de namiddag vliegen we van Bilbao naar Zaventem. Een autocar van Sima Tours brengt ons terug naar Lichtervelde.

 

Inbegrepen:

De vliegtuigreis heen en terug.

Verblijf in kamer met ontbijt.

Alle verplaatsingen met de bus naar de luchthavens van Zaventem en Bilbao, het hotel, alsook de verplaatsingen per bus op dag 3 en dag 4.

Een Sima begeleider op de ganse reis.

 

Niet inbegrepen:

Eénpersoonskamer: € 250,00 / reis.

Eventuele toegangsgelden op te bezoeken plaatsen.

Hotel Ercilla****-Bilbao

Hotel Ercilla is een centraal gelegen, kwalitatief viersterrenhotel met een eigentijdse decoratie. De perfecte uitvalsbasis om Bilbao en omstreken te verkennen. Het modern restaurant Bermeo serveert een mix van traditionele Baskische gerechten en internationale gerechten. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel beschikt tevens over een gastro-lounge op het dak!

www.hotelercilla.com

Data

Aantal dagen

Dienst

Prijs

Opmerking

Online reserveren

16/06/2019

5

KO

€ 799,00